Galerii: Vaprus teenis Rannastaadionil 458 pealtvaataja ees kolm punkti

Copy

Jalgpalli esiliigas võitis Pärnu Vaprus kodusel Rannastaadionil Rakvere Tarvase vastu 1:0.

Vaprad Karud on viimasel ajal näidanud ebastabiilset esitust. Viimasest üheksast matšist oli neil enne tänast teenitud kolm võitu, kaks viiki ja saadud neli kaotust. Viimati jäädi 0:2 alla FC Elvale. Tabelis hoiti kolmandat kohta, ent iseseisvatest klubidest teist, mis viiks hooaja lõpus meistriliiga üleminekumängudele.

Seda kinnitas enne matši Vapruse peatreener Kalev Pajulagi: "Kahjuks oleme viimastel kuudel ebastabiilselt mänginud. Alati on meil mõni mängija puudu eri põhjustel ja nagu näha kannatab mängu kvaliteet selle all. Samuti peab iga mängija iga päev tõestama enda taset, vaid siis saame loota heale tulemusele."

Täna näitas Vaprus esimesel 15 minutil võrreldes esiliiga eelviimase, Rakvere vastu kvaliteeti: pall püsis vaid Tarva poolel ja Pärnu puurivaht Hendrik Vainu polnud palli puutudagi saanud. Pealelöökidega ohustasid vastaste väravaraame nii Ander Paabut, Ronaldo Tiismaa, Tõnis Vihmoja kui Martin Vunk. Paraku ei maandunud arvukad võimalused väravas. 30. minutiks oli kaks head šanssi tekkinud Rakverelgi, kui mõlemal korral patustas Vapruse kaitseliinis valesööduga Taavi Kitsel. 

Rannastaadionile kogunenud 458pealine publik pidi avaväravat ootama täpselt 45 minutit: Vungi terava nurgalöögi järel kerkis karistusalas kõige kõrgemale Uku Kõrre, kes koksas palli peaga võrku. Vahetult pärast tabamust andis kohtunik Andrei Karhu vilega märku, et poolaeg on lõppenud. 

Teist poolaega alustasid teravamalt Rakvere mängijad, kes 53. minutil lõid palli vastu Vainu valvatavat väravaposti. Pärnakad ei saanud teise perioodi alguses kuidagi mängu käima. Pisut elevust tõi Vapruse eest vahetusest sekkunud nooruk Virgo Vallik, kes 70. minutil lõi ohtlikult kuuelt meetril väravale, ent vastaste puurivaht tõrjus.

75. minutil pääses rakverelane Mario Kuokkanen uhkes üksinduses lähedalt löögile, ent pall lendas vaat et Lehe kohvikusse. Vainu polnud kaitsjate tegevusega teps mitte rahul ja kostitas neid paari krõbedama sõnaga. 

Viimasel kümnel minutil tõmbas Vaprus liinid pisut madalamale ja keskendus pigem kaitsetööle. Kodupubliku rõõmuks ei jõudnud Rakvere väravani ja Pärnu sai tabelise väärtuslikud kolm silma.

Vapruse peatreener Taavi Midenbritt tundis võidu üle head meelt. "Esimene poolaeg kontrollisime mängu, ent jäime pisut ümmarguseks. Vastane langes madalale ja raske oli sealt läbi mängida," jutustas loots. "Teine poolaeg kadus meil kontroll ära: vastane oli veidi agressiivsem ja oleksime pidanud sellele paremini reageerima. Lõpuks oli meil palju kontrarünnaku võimalusi, aga kasutasime neid halvasti. Kolm punkti tulid väga raskelt."

Esiliiga tabel.
Esiliiga tabel. Foto: jalgpall.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles