Komöödiateatris põleb kiiver

Laura Vadam
, reporter
Copy
“Igaühel neli nägu” viib vaataja tavaliste Eesti perede argipäeva.
“Igaühel neli nägu” viib vaataja tavaliste Eesti perede argipäeva. Foto: Priit Grepp

Näitleja Kaili Närepil süttis etenduse ajal elektrilise soojendusega jalgrattakiiver. Publik oli jahmunud, kuid olukord muutus üha pöörasemaks. “Appi, ma põlen! Mu juuksed kärssavad! Tehke midagi, ma sulan!” ahastas näitleja.

Tema partner Henrik Normann püüdis tulekahju kustutada, aidates hea nõuga: “Ära liigu, püsi paigal, muidu tõmbab leegi üles!” Koodiga lukus kiivrit ei saanud keegi peast ära. Katsetati kõige võimatumaid kombinatsioone nagu 0000 ja 1234. Asjata. Kogu lava mattus tossu sisse ja tegelasi polnud enam nähagi. Nii algab Erki Aule kirjutatud ja lavastatud suvine komöödiaetendus “Igaühel neli nägu”, mis Eesti tuuri raames jõuab homme Pärnu Vallikääru.

Vaimukates lühilugudes avaldub tavaliste Eesti perede argipäev. Vabakutseliste näitlejate Hendrik Normanni, Tarvo Kralli, Eva Püssa ja pärnaka Kaili Närepi kehastuses sünnib läbilõige meie ühiskonnast, mille liikmeteks suured emad, edasipürgijad ja äpud.

Just äpukeseks kutsub oma karakterit näitleja ja etenduse tunnusloo helilooja Krall, kes end lavastuse tugevate natuuride kõrval kuidagi maksma paneb, ent nendegi äpardusi märkab. “Tunnen Erkit üle paarikümne aasta. Selliseid sketše on ta kirjutanud palju ja ikka läbi huumori prisma,” sõnas Krall. Nii pakub naljakava äratundmisrõõmu olukordadest tööl, kodus ja vabal ajal. “Kui enne esimest etendust ei olnud me ise kindlad, kus need naljad on, olles natuke segaduses, pani esietendus kõik paika,” meenutas Krall. “Rahvas naerab juba esimesest monoloogist ja tükk jookseb seejärel iseenesest.”

“Igaühel neli nägu” tahab öelda: ükskõik mis näoga me oma naabreid, sõpru ja pereliikmeid ei vaataks, saame naerda endagi üle, tehes nägu, et naerame ikka teiste üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles