Mahlane porgandikeeks sulajuustu-glasuuriga
Porgand on tuntud oma kasulikkuse poolest, nimelt sisaldab see juurvili rohkesti vitamiine, mineraalaineid ja aminohappeid. Ühtlasi sobib porgand imehästi mitmesugustesse küpsetistesse.
Selle keeksi retsepti avastasin juba aastaid tagasi. Ajaga on see osutunud mu lemmikuks, kuna keeksi valmistada on ülilihtne ja midagi untsu keerata ei ole mul seni õnnestunud.
Porgand annab keeksile mõnusa mahlakuse. Sulajuust on glasuuris huvitava maitsega ja passib nii porgandikeeksi kui muudesse magusatesse küpsetistesse ideaalselt.
Retsept ja valmistusjuhend
Keeks:
- 2 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 4 dl peeneks riivitud porgandeid
- 2,5 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1 tl kaneeli
Glasuur:
- 30 g võid
- 125 g tuhksuhkrut
- 50 g sulajuustu