Mahlane porgandikeeks sulajuustu-glasuuriga

Kerstin Vestel
, Suvereporter
Copy
Porgandikeeksi on lihtne valmistada ja koostisainedki on teada-tuntud.
Porgandikeeksi on lihtne valmistada ja koostisainedki on teada-tuntud. Foto: Lilli Tölp

Porgand on tuntud oma kasulikkuse poolest, nimelt sisaldab see juurvili rohkesti vitamiine, mineraalaineid ja aminohappeid. Ühtlasi sobib porgand imehästi mitmesugustesse küpsetis­tesse.

Selle keeksi retsepti avastasin juba aastaid tagasi. Ajaga on see osutunud mu lemmikuks, kuna keeksi valmistada on ülilihtne ja midagi untsu keerata ei ole mul seni õnnestunud.

Porgand annab keeksile mõnusa mahlakuse. Sulajuust on glasuuris huvitava maitsega ja passib nii porgandikeeksi kui muudesse magusatesse küpsetistesse ideaalselt.

Retsept ja valmistusjuhend

   Keeks:

  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 dl peeneks riivitud ­porgandeid
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl kaneeli

   Glasuur:

  • 30 g võid
  • 125 g tuhksuhkrut
  • 50 g sulajuustu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles