Galerii: Vallikääru aasal võetakse mõõtu kiikingus

Laura Vadam
, reporter
Copy

Täna mõni minut enne keskpäeva astus Pärnu Vallikääru aasa ajutisele kollasele kiigele üheksa-aastane Aron Poolma, kellele elasid kaasa nii pere kui ülejäänud pealtvaatajad. On ta ju 16. Pärnumaa lahtiste kiikingumeistrivõistluste noorim osaleja. "Kükk! Ja püsti! Kükk! Ja püsti!" suunasid ja ergutasid kogenumad kiikujad kõrvalt. Sellest piisas ja poiss tegigi täisringi. 

Korraldaja ja peakohtuniku Mirjam Pedaja sõnutsi oli keskpäevaks end registreerinud 27 võistlejat. "See on meeldivalt suur number. Ei osanud oodata, et meid nii palju kokku tuleb," rõõmustas Pedaja kui kohaliku kiikinguklubi Vabariigi Võllimees juhataja. Kolmandik osalejatest olid pärnumaalased või Pärnu spordiklubist Vabariigi Võllimees.

"Ilm oli küll ilus, kuid kiikingu seisukohast olid võistlustingimused tuule tõttu keerulised ja tuul sai nii mõnelegi võistlejale määravaks katse edukuses," märkis Pedaja. Seega, mõnda kiikujat tuul aitas, osale töötas vastu. Korraldaja sõnutsi püstitati mitu isiklikku rekordit. Seitsme meetri meeste klubiga liitus Värska mees Sergei Vertepov, kes ületas 7.08 meetrit, võites esikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles