GALERII: Rein Taaramäe tuli, sõitis ja võitis

Mati Määrits
, reporter
Copy

Laupäeval Karula rahvuspargis toimunud 5. Velopluss Kaika rattamaratoni maastikurataste võistluse 51-kilomeetrise distantsi võitis Rein Taaramäe, kes edestas Taavi Kannimäed ja Josten Vaidemit vastavalt 32,7 ja 55,1 sekundiga.

Vahetult lõpetamise järel tunnistas Rein Taaramäe, et distantsi esimene pool oli talle päris raske. «Üritasin kõvasti kangutada, et neil (konkurentidel – M.M) elu raskeks teha. Otsest rünnakut ette ei võtnud, kuid hoidsin tempot. Lõpus aga olid nad juba nii küpsed, et vahe lihtsalt tuli sisse. Otseselt ma ei rünnanudki.»

Esikolmikule järgnesid Ivo Suur, Viljar Kannimäe, Markku Ainsalu (Mehed 40 parim), Caspar Austa, Joosep Mesi (Noormehed U 23 parim), Kristjan Randma, Meelis Rebane (Mehed 40 teine) ja Tarmo Mõttus (Mehed 40 kolmas).

Kiireim naine oli grupis N35+ võistelnud Age Jaanimets (üldkokkuvõttes 29.) Naiste grupi esikolmik oli Anne Kannimäe (38.), Mari Kaseväli (63.) ja Johanna Treier (67.).

Grupis Mehed 50+ oli kiireim Alar Reiska (14.), kelle järgnesid Aimur Uuk (21.) ja Indrek Kelk (24.) Noormehed U 23 teine ja kolmas olid vastavalt Karl Pruuli (17.) ja Elvis Leon Laanjõe (22.).

Pika distantsi starti läks 119 ratturit.

Poolmaratoni starti asus 33 ratturit ning seal võtsid esikolmiku kohad vanuseklassis Noormehed 14 võistelnud Virgo Mitt, Meelis Anipai ning Markus Mäeuibo, kusjuures esimest ja teist kohta lahutas vaid pool sekundit. Võitja lõpuaeg 41.44,4 oli ligemale seitse minutit kiirem eelmise aasta parimast.

Neljandaks jäi Eliise Kivistu (Neiud 14).

Laste rada kulges ümber Kaika koolimaja ning neid oli võistlemas 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles