Järgmise aasta juulis pikeneb isapuhkus

BNS
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik allkirjastas määruse, millega senine kümnepäevane isapuhkus pikeneb 30 päevani ja isa lisahüvitist hakkab sotsiaalkindlus­tusamet maksma otse lapsevanemale.
Sotsiaalminister Tanel Kiik allkirjastas määruse, millega senine kümnepäevane isapuhkus pikeneb 30 päevani ja isa lisahüvitist hakkab sotsiaalkindlus­tusamet maksma otse lapsevanemale. Foto: Kristjan Teedema

Sotsiaalminister Tanel Kiik allkirjastas määruse, millega senine kümnepäevane isapuhkus pikeneb 30 päevani ja isa lisahüvitist hakkab sotsiaalkindlus­tusamet maksma otse lapsevanemale: muudatus jõustub järgmise aasta 1. juulist.

“Muudatus annab peredele paremad võimalused jagada laste eest hoolitsemise koormust, kuna nüüd saavad isad jääda isapuhkusele kauemaks ja seda soovitud ajal, kas emaga samal ajal või eraldi,” seletas Kiik.

Kui praegu maksab isapuhkusele jääjale puhkusetasu välja tööandja, siis edaspidi teeb seda sotsiaalkindlustusamet otse, vähendades tööandja koormust.

Vanemahüvitiste süsteemi korrastamisega kehtestati isadele õigus vanemahüvitisele, mis ei sõltu eelnevast töösuhtest ega töötamise lepingulisest vormist.

30päevast isapuhkust ja isa lisa-vanemahüvitist on võimalik kasutada kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni nii ühes osas kui ka jao kaupa. Näiteks võib ta esimesed kümme päeva puhkust võtta välja siis, kui laps sünnib, ja ülejäänud 20 siis, kui põnn on juba aastane või poolteist.

Riigikogu võttis seadusemuudatused vastu 2017. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles