Galerii: Pärnumaa kaitseliitlased haarasid admiral Pitka luurevõistlusel juhirolli

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
  • admiral pitka luurevõistlus
  • kaitseliit

Valgamaal toimuvat rahvusvahelist admiral Pitka luurevõistlust asus 28 konkurendi ees juhtima Kaitseliidu Pärnumaa maleva esimene võistkond, Pärnumaa kaitseliitlaste teine esindus hoiab kuuendat positsiooni.

Võistkond, kuhu kuuluvad Valdo Hälvin, Janno Lampp, Erik Sempelson, Taavi Tilk oli kahe ja poole päevase katsumuse järel liidrikohal ja meestel on kõik võimalused reede pärastlõunal esimeste seas lõpetada.

“Kui alguses hakkab hästi minema, on meeste motivatsioon kindlasti väga kõrge,” hindas võistkonna tegemisi Kaitseliidu Pärnumaa maleva pressiteavitaja Karri Kaas. “Umbes kaks kolmandikku võistlusest on läbitud, loodetavasti läheb viimanegi kolmandik neil edukalt.”

Teinegi Kaitseliidu Pärnumaa maleva võistkond koosseisus Kristo Sinivee, Peedu Perner, Kristo Pihlak, Hannes Reinup, kes  mõõduvõtu algfaasis kindlustasid pärnumaalastele kaksikjuhtimise, oli neljapäeva ennelõunal kõrgel, kuuendal kohal.

Kaasi sõnutsi on võistlusrada, kus tuleb liduda metsas, rabas ja soos, ränkraske. Kui linnulennult tuleb osalejail läbida umbes 90 kilomeetrit, siis tegelikkuses kujuneb nelja päeva jooksul läbitav kilometraaž tunduvalt suuremaks.

Võistlejail tuleb varjatult ületada nii looduslikke kui inimeste tehtud takistusi, täita teele jäävates kontrollpunktides ülesandeid alates kauguse hindamisest ja lõpetades laskmisega.

Meeskonnad peaksid jõudma finišisse homme kella 14 paiku. Võitjad selguvad kella 16ks.

Tänavu läks rajale 29 neljaliikmelist võistkonda. Väliskülalistest on kolme tiimiga esindatud Soome, kahega USA,  ühega Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Itaalia, Kanada, Leedu, Läti, Poola, Prantsusmaa, Rumeenia ja Taani riigikaitseorganisatsioon. Samuti osaleb USA, Bosnia ja Hertsegoviina ning Eesti ühisvõistkond.

Peale võõramaiste relvavendade on võistlustules kodumaised jõustruktuurid. Kaitseliidust on esindatud Harju, Järva, Pärnumaa, Rapla ja Tallinna malev ning Naiskodukaitse. Veel võtavad jõukatsumisest osa kaitseväe peastaabi, pioneeripataljoni ja vanglateenistuse tiim.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal Eesti eri piirkonnas, et vähendada võistlejate koduväljaku eelist. Eesmärk on mõõta reaalsusele lähedastes oludes osalejate väljaõppe taset, relvastust, varustust ja moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles