Rein Taaramäe kodumaise maratoni rajameistrist – heas mõttes ikka täitsa hull

Postimees Sport
Copy
Kullamaa võitja Gert Jõeäär
Kullamaa võitja Gert Jõeäär Foto: Imre Avaste

Hawaii Express Estonian Cup maastikurattasari tõi osalejad esmakordselt Kullamaale. Aastaid sama etappi Marimetsa sarjas korraldanud SK Paralepa liitus sellel aastal üle-eestilise sarjaga ning läänlased pingutasid eestimaa võõrustamiseks korralikult. Stardirivi täiendas seekord ka rattaproff Rein Taaramäe

Viimasena koridori sisenedes oli Rein kolmandaks kilomeetriks juba rivi ees. Konkurentide sõnul ca seitsesada vatti rauas ja libises kui purilennuk vaikselt ette. Elegantselt, aga kindlalt. Koostöös vana tiimikaaslase Gert Jõeäärega jätkati jõudemonstratsiooni ja üheksandaks kilomeetriks suutis nende taga «rippuda» veel vaid Jostem Vaidem. Temagi pudenes sealt peagi. «Tulin Kullamaale nautima. Lääne-Eesti on ju lame, mis siin ikka olla saab. Kolmandik oli sõidetud ja sain aru, et kui niimoodi edasi paneme, on tulemuseks kahetunnine lõigutrenn ja see ei pruugi hästi lõppeda. Veidi veel «praadisin» Jõeäärt ja poole peal ütlesin, et etapi jätan sulle, mäefiniši võtan ära.

Rajameistri ees müts maha, heas mõttes «segased» läänlased. Selline rada kokku pandud, et hool ja hoobil polnud vahet – respekt,» tegi Taaramäe finišis korraldusmeeskonnale kummarduse. Finišijoonest veeres esimesena üle Gert Jõeäär, väikese vahega Taaramäe ja neli minutit hiljem Vaidem. Nagu öeldud, SiS mäefiniši võit Taaramäele ja Küüslaugufesti aktiivsusvahefiniš Jõeäärele.

Naistest võitis magusa võidu Janelle Uibokand, kuivõrd seljataha jäi tugev konkurent Greete Steinburg. Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Anti Arumäe, naistest Janelle Uibokand. 

Võistkondlikus arvestuses hõivas poodiumi kõrgeima astme Proshop Team, naiskondadest Hawaii Express/Cyclon. 

Gardena maratonil võitis Mihkel Einblau, Jetoili poolmaratoni läbis kõige kiiremini Henri Valmsen. Põltsamaa lastesõitudel läbis stardilinnakusse mahamärgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Georg Salupuu, tüdrukute nobedaim oli Linda Lensment. 

Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarjas on ees kuu-ajaline paus, kuivõrd alles septembri alguses antakse start Jõulumäe rattamaratonil.


Intervjuud võitjaga saad vaadata siit:



Intervjuud Taaramäega saad vaadata siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles