Ratturid sõiduteele?

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Ilmselt tuleb liiklusseaduses paika panna elektrirataste, -rulade ja -tõukuritega sõitmise reeglid.
Ilmselt tuleb liiklusseaduses paika panna elektrirataste, -rulade ja -tõukuritega sõitmise reeglid. Foto: Urmas Luik

Kirjutasin kolumnis “Korralagedus kõnniteedel” (PP 6.08), et jalakäijad ei või ennast isegi kõnniteel enam julgelt tunda kõikjal sõeluvate jalg- ja tõukeratturite tõttu. Vaatamata magusale puhkuste ajale oli kirjutisele päris aktiivne tagasiside. Toimetusse helistanud kirjeldasid olukorda Pärnu eri linnaosades, kus ratturid ei hoolivat liiklusmärkidest ja ohustavad oma sõidustiiliga kaaskodanikke. Näiteks: Tammsaare puiesteel sõidetakse tõukeratastega mitmekesi kõrvuti, nii et jalakäijatele ei jää üldse ruumi.

Pikema kirja saatis Kaido Kaasma, kes juhuslikult on siinkirjutaja lasteaiakaaslane. Ta soovitas minna Supeluse tänavale, kus kõnnitee on eraldatud pooleks. Seal on väga hästi näha, kuidas jalakäijad on okupeerinud ratturitele mõeldud osa ja siis neid siunavad.

Liikluskultuuritus on meie ühiskonna probleem tervikuna. Kaasma kirjutas, et meie inimesed liiguvad teedel sellise loogikaga, nagu kasutaksid nad tänavat üksinda, arvestamata kaasliiklejatega. Pähe saavat aga vaid jalgratturid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles