Viiekordne Eesti meister Kevin Saar: Suudan õigel hetkel õigesti käituda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kevin Saar usub, et suudab tänavu teenida kolmanda järjestikuse EM-tiitli. Selleks tuleb viimasel etapil sõita esiviisikusse.
Kevin Saar usub, et suudab tänavu teenida kolmanda järjestikuse EM-tiitli. Selleks tuleb viimasel etapil sõita esiviisikusse. Foto: Stijn Vanoverbeke

Viimase kahe aasta quadracer’ite motokrossi Euroopa meister ja tänavune EM-sarja liider Kevin Saar kindlustas Aravete krossirajal Eesti meistrivõistluste eelviimasel etapil viienda järjestikuse tiitli.

Pärnu motoklubi 19aastase liikme tänavune saldo on märkimisväärne: kodune meistritiitel, EM-sarja liidrikoht, Läti tšempionaadil vaid esi­kohad ja Saksamaa meistrivõistlustel võitis Saar kolmest etapist kaks. Ees ootavad veel EMi finaaletapp Horvaatias, Prantsusmaal Pont-de-Vaux’s toimuv maailmakuulus 12 tunni kestuskross ja Eesti koondise esindamine Saksamaal Rahvuste krossil.

Kevin, kuidas iseloomustate teekonda oma viienda Eesti meistritiitli võiduni?

Hooaeg Eestis on läinud suurepäraselt ja täpselt nii, nagu plaanisime. Esmalt tundus, et saame sõidud kodumaal täismahus kaasa teha, aga kahjuks muudeti EM-kalendrit ja viimased etapid kattuvad. Õnneks suutsin meistritiitli kindlustada juba enne viimast võidusõitu ja olen väga rahul: masin on ilusti vastu pidanud ja olen saanud kõik sõidud lõpuni sõita.

Eesti tase on Euroopas üle keskmise, mida on näidanud Rahvuste motokrosside head tulemused. Eestis esiseitsmesse pääsemiseks pead olema kiire ja niisama lihtsalt see ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles