Muusikateadlased ­peidavad end suveks Kanaküla laande

Copy
“Selle suve projekt oli saun,” ütleb Margus Pärtlas, kes abikaasa  Žannaga seisatab rajatise ees, mille palkseinad jäeti nii, nagu need olid.
“Selle suve projekt oli saun,” ütleb Margus Pärtlas, kes abikaasa Žannaga seisatab rajatise ees, mille palkseinad jäeti nii, nagu need olid. Foto: Mailiis Ollino

Automürina peale tuleb majatrepile mees, jalas allapoole pööratud otstega säärikud, seljas tööjope. Tema nägu on mulle tuttav internetifotodelt, ohkame fotograafiga kergendatult: oleme õiges kohas. Terekätt ulatades mõtlen kohaliku talupidaja jutule professor Margus Pärtlasest, kes toimetab maal nii, et mitteteadjad ei aima tema kõrget akadeemilist kraadi ega seda, et ta on Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppe- ja teadusprorektor.

Aprilliõhtul 18 aastat tagasi peatus Margus Pärtlase auto esimest korda siin õues. Tema ja abikaasa Žanna Pärtlas olid võtnud nõuks muretseda endale Lõuna-Eestisse maakodu ja teinud ajalehekuulutuste järgi paaril nädalavahetusel tuuri, aga ennast kõnetavat paika ei leidnud.

„Seiklusrikas ring oli,“ ütleb ema poolt Tõrva kandist pärit Margus. „Sõitsime siia otse Põlvamaalt, helistasin Sakalas kuulutanud omanikule, et tuleme. Ostsime selle koha peaaegu pimedas, puht emotsiooni ajel. Siin olid kõrged puud ja jõgi lähedal. Tahtsin kalapüügi võimalust ja kevade hõngu oli õhus ja tundus, et see võiks olla hea koht.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles