Uhla–Rotiküla elamusjooksul osaleb rekordarv spordisõpru

Märt Pilme
, reporter
Copy
Uhla–Rotiküla elamusjooks.
Uhla–Rotiküla elamusjooks. Foto: Urmas Luik

Neljas Uhla–Rotiküla elamusjooks stardib juba homme keskpäeval Uulu vast renoveeritud staadionilt Raeküla omale.

Eelregistreerunute hulk kinnitab, et osalema tuleb rekordarv liikumishuvilisi. Nimelt oli eelmiseks nädalalõpuks end põhidistantsile jooksma ja kõndima kirja pannud üle 120 inimese. Seda on varasemate aastatega võrreldes ligikaudu 40 protsenti rohkem.

“Elamusjooks on leidnud endale kindla koha jooksukalendris ehk sellele registreerutakse juba planeeritult. Varasematel aastatel tundus, et otsus jooksma tulla või mitte tulla võeti vastu jooksupäeva hommikul, sest päris paljud registreerusid alles stardipaigas,” rääkis korraldaja Piia Karro-Selg.

Ligemale 11 kilomeetri pikkune põhivõistlus algab Uulu staadionil kell 12. Mõlemal areenil toimuvad lastejooksud: Raekülas antakse start kell 11, Uulus lippavad mudilased rajale pärast põhivõistluse starti.

Spordiürituse idee sündis korraldajatel soovist jätkata Pärnu kahe staadioni jooksu traditsiooni, mille stardipaik oli Raeküla staadion, millest kujunes Uhla–Rotiküla elamusjooksu finišipaik, sest ürituse eestvedajad on Pärnu Raeküla linnaosa esindajad.

Lähtepaigaks valiti Uulu staadion põhjusel, et see asub Raekülast mõistlikul kaugusel ning stardi- ja finišipaika ühendab looduskaunis ja mitmepalgeline maastik. Samuti seob Pärnu Raeküla linnaosa ja toonast Tahkuranna valda perekond Pätsi lugu. Selle pere liikmed on märkimisväärselt mõjutanud mõlema kogukonna ja piirkonna arengut. Nii tekkiski korraldajatel soov kinkida Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks üks tervislik ja Pätsi perekonna radadel kulgev kingitus.

Jooksu omanäolisus peitub ka ajaloohõngulises nimevalikus: Uulu kandis kunagi just Uhla nime ja Rotikülaks kutsuti üht piirkonda Raekülas.

Võistluse teeb eriliseks medal, millest iga kolme aasta jooksul moodustub Eesti lipu trikoloor. Nii avaneb igal spordisõbral võimalus kokku saada sinimustvalge medalikomplekt.

Varasemad tulemused

Esimese Uhla–Rotiküla elamusjooksu põhidistantsil võttis mõõtu 97 jooksjat-kõndijat ja lastejooksudel 124 mudilast. Üldvõitjateks osutusid õde-vend Anu Taveter ja Andrus Veerpalu.
Teisel võistlusel osales põhidistantsil 106 jooksjat, 35 kõndijat ja seitse teatevõistkonda ning lastejooksudel 113 noort sportlast. Üldvõitjateks tulid Anu Teppo ja Taavi Tambur.
Kolmandal elamusjooksul lõi põhidistantsil kaasa 128  jooksjat, 22 kõndijat ja kolm teatevõistkonda ning lastejooksudel 60 mudilast. Võitsid Jaana Õunaid ja Karl Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles