Suur pildigalerii: Uhla–Rotiküla elamusjooksul lippasid nii Eesti parim triatleet, kahekordne olümpiahõbe kui kunagine vutikoondislane

Copy

Kui mullu andis Uhla–Rotiküla elamusjooksul tooni ilmataat, kes kallas taevast pangede viisi vett ja spordisõbrad lõpetasid ligemärjana, siis tänavu, järjekorras neljandal lippamisel Uulu staadionilt Raeküla areenile valitses sootuks vastupidine olukord: taevas lõõskas päike ja kraadiklaas näitas üle 20 pügala.

Põhidistantsile ehk 10,64 kilomeetri pikkusele vahelduva maastikuga rajale startis Uulust täpselt südapäeval 166 jooksusõpra. Kui korraldajad eeldasid enne mõõduvõttu, et võidumees ületab päästva lõpujoone kell 12.35, siis tegelikkuses läks kolm minutit kauem.

Sealt ta tuli: mööda Uku puiesteed kulgevat lõpusirget pani esimesena Raeküla staadionil jala maha hiljuti Eesti meistrivõistlustel poolpikas triatlonis triumfeerinud Timmo Jeret, kelle võiduajaks mõõdeti 38 minutit ja 42 sekundit.

Ehkki siinkirjutal kippus kuumal suvepäeval osalejate vahel patseerides otsaesine higiseks, ei paistnud kuskilt otsast, et Jeret oleks äsja pea 11 kilomeetrit jooksnud: triatleedi näost tuli higipiisku luubiga otsida ja kõnemaneergi oli täiesti tavaline ehk kõrgest pulsist polnud juttugi.

“Kerge treening,” võttis Jeret elamusjooksu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles