Pärnu tänavate lappimiseks kulus pea miljon

Pärnu Postimees
Copy
Suvine tänavaremont on nüüd lõppenud.
Suvine tänavaremont on nüüd lõppenud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnas uuendati sel suvel umbes 50 000 ruutmeetrit sõidu- ja kõnniteid. Korrastamiseks kulus pea miljon eurot.

“Tänavu õnnestus teid remontida kõvasti rohkem kui eelnevatel aastatel. Sellele vaatamata oleks vaja tunduvalt enam teha, praeguse mahu juures kujuneb remondi intervalliks 25–30 aastat,” rääkis abilinnapea Siim Suursild.

Kõige enam tehti teid korda kesklinnas ja ranna rajoonis. Uue tänavakatte said Rüütli tänav Pargist Vanapargini, Akadeemia tänav Keskväljakust Rüütlini, Väike-Kuke tänav Rähni ja Liiva vahel, Muuli tänav Ringist Seedrini, Ringi tänav Muulist kolledžini, Suvituse põik, Riia maantee Suur-Sepa ja Rähni tänava vahel, Mere tänav Metsa tänava ja Riia maantee vahel, Kaubamajaka sissesõit, Aia tänav Karjast Esplanaadini ning Karja, Pae ja Vanapargi tänava lõigud.

Suur-Jõe tänavat remonditi Fortumist Mere tänavani, Liiva ja Kastani tänava vahel ning Liiva tänava ristmiku juures. Uue katte said eri lõigud Ülejõel Niidupargi, Pirni, Lina, Tähe, Rohu, Tulika, Lõo, Jannseni tänaval ning Rääma tänaval ja Tallinna maanteel.

Ligi 5000 ruutmeetri ulatuses parandati erinevas suuruses tänavalõike ja teedele tekkinud auke. Pikemad tänavalõigud asusid Oja ja Papiniidu tänaval.

Eraldi võeti ette umbes 10 000 ruutmeetrit kõnniteid. Jalgteed rajati Oja tänavale Liblika ja Niidu vahel ning Rohelisele tänavale Tulika tänava ja Ehitajate tee vahel. Vanu kõnniteid uuendati haigla juures, Jannseni, Ringi, Aia, Esplanaadi, Uus ja Rääma tänaval, Mere puiesteel ja Õhtu põigus.

Enamiku Pärnu tänavatest ja kõnniteedest remontis AS TREF Nord, eri suuruses tänavalõike korrastas ja auke parandas OÜ Viamer Grupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles