Pärnu haiglale anti üle parima praktikakoha auhind

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Parim välistudengite praktikakoht on Pärnu Haigla.
Parim välistudengite praktikakoht on Pärnu Haigla. Foto: Olev Mihkelmaa

Eesti parim välistudengite praktikakoht on Pärnu haigla, mis juba aastaid on praktikabaas meditsiinitudengitele, kuid ka muude erialade välisüliõpilastele.

Eesti tööandjate keskliidu tegevjuhi Arto Aasa sõnutsi õpib Eesti ülikoolides sadu välismaalasi, kes pärast lõpetamist võiksid Eestisse tööle jääda ja spetsialistipõuda leevendada.

“Napi eesti keele oskuse tõttu on neil aga tihti raske õpingute ajal praktikakohta leida ja nõnda Eestis töökogemust saada,” ütles Aas. “Pärnu haigla on välja töötanud toetava süsteemi, kuidas välistudengeid kaasata. Ja muidugi on nad ka Eesti õppuritele väga tugev praktikabaas.”

“Oleme julgustanud noori kogemuste saamiseks ja õpitud oskuste kinnitamiseks minema välismaale õppima, praktikale või ajutiselt tööle. Samal ajal oleme üks neist riikidest, kuhu välistudengid praktikale tahavad tulla. Olen uhke Pärnu haigla üle, mis heas koostöös koolidega suudab pakkuda suurepärast praktikakeskkonda tulevastele meditsiinitöötajatele nii Eestist kui ka välismaalt. Hästi toimiv koostöö haigla ja koolide vahel on kindlasti eeskujuks kõigile sektoritele,” tunnustas sotsiaalminister Tanel Kiik.

Pärnu haigla juhi Urmas Sule ütlust mööda on võimalik välistudengeid vastu võtta siis, kui praktikasüsteem hästi toimib.

“Välistudeng on meile praktikant nagu iga teine. Ta vajab küll veidi rohkem tuge igapäevaelus toimetulekuga, aga mitte erialaselt,” ütles Sule. “Me kohtleme praktikante nagu kõiki uus töötajaid: nad saavad endale juhendaja ja on oodatud osalema kõigil meie infopäevadel ja üritustel. Arstidele-praktikantidele, kes teevad kõik praktikad meie haiglas, maksame praktika ajal töötasu. Meile on oluline, et noori juhendaksid erialaselt ja juhtimises kompetentsed spetsialistid, seetõttu teeme ka juhendajate koolitusi. Süsteemi headust näitab juba see, et paljud noored jätkavad Pärnu haiglas töötamist pärast praktikat.”

Pärnu haigla on õpetav keskhaigla, olles õppe- ja praktikabaas eelkõige meditsiinivaldkonnas õppivatele noortele nii Eestist kui ka välismaalt. 2018. aastal oli haiglas praktikal üle 300 noore kõrg- ja kutsekoolidest nii Eestist kui ka välisriikidest.

Eesti tööandjate keskliit koostöös SA Innove ning haridus- ja teadusministeeriumiga tunnustab parimaid praktikakohti neljandat aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles