Jörgen-Matthias Talviku tuli EMX125 klassi Euroopa meistrivõistlustel neljandale kohale

Postimees Sport
Copy
Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: MXGP

EMX125 klassi euroopa meistrivõistluste viimane etapp toimus sellel nädalavahetusel Rootsis Uddevalla krossirajal. Ilusa lõpu tegi hooajale A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Jörgen- Matthias Talviku, kes etapi kokkuvõttes viienda koha teenis ning hooaja kokkuvõttes neljandaks tõusis.

Eile toimunud avasõidus tegi Talviku korraliku stardi ja asus viiendale kohale. Poisid näitasid rajal kõik üsna võrdset kiirust ja möödasõite oli raske teha. Talviku püsiski lõpuks kogu sõidu viiendal kohal.

Hooaja teises pooles on oma eelmise aasta kiiruse leidnud ka Meico Vettik (KTM) ning ka tema tegi ilusa sõidu, saades kaheksanda koha. Sõidu võitis Simon Laengenfelder (Saksamaa, KTM), teise koha sai Tom Guyon (Prantsusmaa, KTM) ning kolmanda koha Mattia Guadagnini (Itaalia, Husqvarna).

Täna hommikul toimunud teises sõidus tegi hea stardi taas Talviku, kes esimeste kurvide järel taas viiendale kohale tõusis. Stardikurvis aga kukkus enne viimast sõitu Talviku ees üldarvestuses neljandat kohta hoidnud Mike Gwerder (Šveits, KTM). Kuna šveitslane sõitu jätkata ei saanudki, siis andis see Talvikule suurepärase võimaluse hooaja kokkuvõttes neljandaks tõusta.

Jörgen-Matthias lõpetaski sõidu taas viiendana ja sellest piisas, et aasta kokkuvõttes neljandaks tulla. Kuigi Meico Vettiku start ei õnnestunud kõige paremini, siis tegi ta oma hooaja parima sõidu kui tõusis sõidu lõpuks teise kümne algusest seitsmendale kohale. Sõidu võitis Tom Guyon, teisena lõpetas Simon Laengenfelder ja kolmandana Mattia Guadagnini, kes tuli ka EMX125 klassi Euroopa meistriks.

Etapi kokkuvõttes teenis Jörgen-Matthias Talviku 32 punktiga viienda koha, Meico Vettik tuli 27 punktiga kuuendaks. Etapivõidu sai 47 punkiga Tom Guyon, teine oli 47 punktiga Simon Laengenfelder ja kolmas 40 punktiga Mattia Guadagnini. Hooaja kokkuvõttes teenis Talviku 197 punktiga neljanda koha. Meico Vettik tuli 49 punktiga kahekümnendaks. Esikoha sai 305 punktiga Guadagnini, teine oli 292 punktiga Guyon ja kolmas 222 punktiga Laengenfelder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles