Galerii: Classic Pärnu 2019 ratsaspordivõistlusel selgus grand prix‘ võitja

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Sel nädalavahetusel võtsid Pärnu rannas kolmepäevasel ratsaspordivõistlusel esmakordselt otse rannaliival mõõtu Eesti parimad takistussõitjad. Täna toimunud põhivõistluse ehk 140–145 sentimeetri kõrguste takistustega Mandatum Life Grand Prix’ võitis Kullo Kender Artasel.

Kahel põhilisel päikeselise rannailmaga võistluspäeval võisteldi kõrgustel 110–140 sentimeetrit. Kokku selgusid võitjad 11 võistlusklassis.

Ülipõneva põhivõistluse Mandatum Life Grand Prix võitis ümberhüpetega Kullo Kender hobusel Artas, teisele kohale tuli Hanno Ellermann Freedomil ning kolmanda koha said Gunnar Klettenberg ja Salomon. See võistlus oli ühtlasi Land Rover Trophy karikasarja finaal, mille raames selgitati välja sarja ja Land Rover Discovery aastase kasutusõiguse võitja, kelleks osutus samuti Kullo Kender. Teise koha sai Paul Argus, karikasarja kolmandale kohale tuli Urmas Raag.

Kullo Kender ja Artas.
Kullo Kender ja Artas. Foto: Celin Lannusalu

Võistlusel osalesid eri vanuseklassides nii Eesti koondise liikmed kui ka ratsutajad lähiriikidest. Peale parkuuride võitjate kuulutati välja ka parim noor ratsanik ja parim noor hobune.

Classic Pärnu parimaks noorhobuseks kuulutati 6aastane Candour Esqui, ratsanik Ivo Ots. Parima noore ratsaniku tiitel selgub täna õhtuks.

Eestis esmakordselt rannaliival toimunud võistluse peakorraldajate sõnul oli pehme liivapinnase ratsaspordiks ette valmistamine proovikivi, kuid tõestati, et kõrgel tasemel ratsavõistlust on võimalik korraldada isegi nii eksklusiivsetes tingimustes. “Meil on hea meel, et üritus läks korda nii sportlaste ja nende tiimide kui ka pealtvaatajate jaoks, keda tavaliselt ratsaspordivõistlustel nii palju näha ei saa,” sõnas üks peakorraldajaist Siim Nõmmoja, kelle hinnangul külastasid kolme päeva jooksul üritust tuhanded inimesed.

Ratsaspordivõistluse kõrval said mõnusat hilissuvist rannailma nautivad külastajad tutvuda lähedalasuval Expo alal ratsatoodete ja ürituse partnerite pakutavaga ning võtta kõhutäidet Classic Pärnu Toidutänaval. „Meie eesmärk oli lisaks võistluse korraldamisele tutvustada ratsasporti ka laiemale publikule ehk Pärnu linna elanikele ja külalistele. Kunagi varem ei ole rannaliival sporthobuseid nähtud ja nii lähedalt sellisel tasemel võistlust näha on erakordne sündmus kõigile,” kinnitas teine peakorraldaja Agris Juhkov.

Classic Pärnu 2019 korraldajad tänavad kõiki toetajaid ja osalejaid ning mõlgutavad mõtteid juba uue aasta üle. “Meie visioon on, et Classic Pärnust saaks üks Pärnu suve põhisündmusi, kuid seda ei saa toimuda ilma meie heade toetajateta. Seega täname kõiki ja ootame igal juhul tagasisidet, kas Classic Pärnu ratsaspordivõistlust soovitakse veel näha,” andis Nõmmoja teada.

Kullo Kender ja Striga.
Kullo Kender ja Striga. Foto: Celin Lannusalu
Kullo Kender ja Striga.
Kullo Kender ja Striga. Foto: Celin Lannusalu

Suve suurima ratsaspordiürituse esimene sõit toimus reedel tuulise ja jaheda ilmaga 80sentimeetriste takistustega U16 vanuseklassile hobustel või ponidel. Sõidu võitis ajaga 43.17 Birgit Adler hobusel Kamane. Teise koha said ajaga 44.07 Grete Triisa ja Rokit, kolmandale kohale tulid ajaga 44.74 Hedi Voor-Voort ja Mexicana.

Teises avatud parkuuris tasemel 100 sentimeetrit oli ajaga 52.11 parim Margit Mõis hobusega Good Life – J. C., teise koha sai ajaga 53.25 Läti võistleja Sintija Semenkova hobusel Dakota ja kolmanda ajaga 53.43 lõpetas Kristiin Sõõrumaa hobusel Orhidee.

Laupäeval tervitas võistlejaid ja pealtvaatajaid ilus päikeseline rannailm. Esimene, 110sentimeetriste takistustega parkuur algas juba kell 8 hommikul 72 osalejaga. Pärnu linna esitletud võistluse võitis ajaga 48.27 Emili-Loore Vabaoja hobusel Raven. Teisele kohale tulid ajaga 50.84 Brita Tuvi ja Hindenberg ning kolmandaks ajaga 51.01 Susan Kaleta ja Carlotta.

125sentimeetriste takistustega Möller Auto Pärnu esitletud avatud klassi parkuuri võitsid ajaga 59.11 Kullo Kender ja Striga. Teise koha said ajaga 59.43 Berit Lehtsaar ja Solei Solei ning kolmandaks tulid ajaga 60.38 Jessica Raide ja Highscore B.

5–7aastased noorhobused võistlesid Cramo Estonia esitletud sõidus 115/120/125sentimeetristel tõusvatel takistustel, kus parimaks osutus ajaga 58.48 Ivo Ots hobusel Candour Esqui. Teise koha said ajaga 58.94 Urmas Raag ja Ventisette. Kolmandaks tulid ajaga 59.42 Gunnar Klettenberg ja Esprit di Buisson Z.

135 sentimeetri tasemel Sterotek Filmi esitletud sõidus võttis kaksikvõidu Gunnar Klettenberg, kes võitis esimese koha hobusega Traffic (aeg 58.30) ja tuli teisele kohale hobusega Salomon (60.07). Kolmas koht läks ajaga 60.74 Urmas Raagile ja Carlosele.

Lisaks võistlustele pakkusid pealtvaatajatele elevust ka äsja koolisõidu Euroopa meistrivõistlustelt isikliku rekordiga naasnud Dina Ellermann ja tema hobune Donna Anna, kes tutvustasid külastajatele koolisõidu elemente ja esitlesid oma muusikalist vabakava.

Laupäevase võistluspäeva lõpetas meeleolukas simultaan, kus kaheksa paari võtsid omavahel mõõtu 110 sentimeetri kõrguste takistustega paralleelsetel radadel. Pingelises võistluses osutus ajaga 25.56 parimaks Älis-Sille Hein hobusel Vedette B, kes alistas Karin Peksi ja tema hobuse Panchita (29.75). Kolmandat kohta jäid jagama Kristi Kõiv ja Glamorous Girl ning Erik Tuiman ja Lagarto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles