Matti Killing neljapaadi avastardist MMil: Kõik läks metsa!

Copy
Matti Killing.
Matti Killing. Foto: Urmas Luik

Eile startisid Põhja-Austrias Doonauga külgneval Linz-Ottensheimi sõudekanalil Tokyo mängudele olümpiapääsmeid jaotavad maailmameistrivõistlused. Eesti koondise kõik kolm paatkonda on avastardi teinud.

Koondise suurlootus, meeste paarisaerunelik näitas eelsõidus kahvatut minekut: 6.07,17ga teeniti neljas koht ja ligikaudu 20sekundine kaotus valitsevale Euroopa meistrile Hollandile pani peatreener Matti Killingu pead vangutama.

“Kõik, mis metsa minna sai, läkski. Jäime itaallaste lainesse, rool läks risti ja sõit oli 450 meetri peal tehtud. Paar päeva tagasi liikusime trennis sujuvalt, aga nüüd jäi tunne, et stardist distantsile üleminekut ei toimunudki,” ohkas Killing.

Tänane on puhkepäev ja siis saavad kvartetti kuuluvad Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo koostööd lihvida. “Vaatame nüansid üle ja toome roolijala number ühe pealt Kuslapi juurest ära. Vahesõit selgitab tõe,” mõtiskles Killing, sest olümpiapääsme püüdmiseks tuleb igal juhul poolfinaali pääseda.

Vahesõitude loos on nüüdseks teada: need on kavas homme. Eesti stardib neist esimeses kell 11.42, vastasteks tulevad Austria, Norra, Hiina ja Leedu. 12 sekka jõudmiseks vajatakse vähemalt kolmandat kohta. Kui sinna ei pääseta, jääb laeks C-finaal ja olümpiapilet tänavu kindlustamata.

Jüri-Mikk Udam ja Sten-Erik Anderson olid paarisaeru kahepaadil eelsõidus viiendad (6.53,10) ega pääsenud otse 24 veerandfinalisti sekka. Võitsid poolakad (6.27,09) Uus-Meremaa (6.31,47) ja Argentina (6.37,88) ees. Eesti duot edestas Kuubagi (6.41,10). Udam ja Anderson sõuavad täna kell 15.58 Bulgaaria, USA ja Kasahstaniga vahesõidus, kust 24 hulka pääsuks läheb vaja vähemalt teist kohta. “Mehed püüdsid üle ja läksid liigse tahtmisega alt. Rapsiv ja hüplev sõit jättis nad praegu ukse taha,” hindas treener.

Avapäeval käis ühepaadil võistlemas vanameister Andrei Jämsägi. Viiendas eelsõidus startinud pärnakas oli viimane, viies (7.44,53). 24 veerandfinalisti sekka said kohe sakslane Oliver Zeidler (7.02,66) ja Uus-Meremaa sõudja Robert Manson (7.13,51). Jämsä jätkab ponnistamist täna vahesõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles