Noor kettagolfar Mathias Villota krooniti Jõulumäel Baltikumi meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mathias Villota.
Mathias Villota. Foto: Celin Lannusalu

Täna lõppesid Jõulumäel Baltimaade meistrivõistlused kettagolfis.

Eesti, Läti ja Leedu parimate kõrval jahtisid Baltikumi meistritiitlit sportlased Soomest, Islandilt, Prantsusmaalt, Venemaalt ja Uus-Meremaalt.

Pärnumaalased tegid tegusid juunioride (alla 18aastaste) seas, kui 13 sportlase hulgas võidutses 14aastane kettagolfi tulevikulootus Mathias Villota. Ta läbis kolm ringi 166 viskega, mis andis tulemuseks –24 alla par'i. Tuleb mainida, et meeste mõõduvõtu võidutulemus oli –23 ehk 14aastane pärnakas oleks meeste seaski ürituse kinni pannud. Ühtlasi teenis 14aastane kutse USA lahtistele meistrivõistlustele. Eesti kettagolfi ajaloos on see esmakordne, kui nii noor sportlane sellise kutse saab.

Villota järel pälvis juunioride seas teise koha kaaslinlane Oliver Kihu (–10), kes edestas Mauri Villmanni kahe viskega.

Üle 40aastaste seenioride seas jagasid kohalikud mehed Raimo Kimmel ja Urmas Lääne kolmandat-neljandat kohta (–4). Võidumees Markko Kivi läbis kolm ringi –9ga.

75 mehe seas osutus parimaks pärnumaalane Ronald Rotenberg (–16), kes jagas üheksandat-kümnendat kohta.

Mõõduvõtu viis paremat teenisid kutse USA meistrivõistlustele, nende hulgas Mathias Villota (keskel).
Mõõduvõtu viis paremat teenisid kutse USA meistrivõistlustele, nende hulgas Mathias Villota (keskel). Foto: Baltic Disc Golf Championships
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles