Egon Kaur finišeeris Lõuna-Eesti rallil kolmandana, Häädemeeste vallavanem pälvis Läti meistritiitli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti ralli kolmas koht pakkus Silver Simmile (vasakul) ja Egon Kaurile rahulolu.
Lõuna-Eesti ralli kolmas koht pakkus Silver Simmile (vasakul) ja Egon Kaurile rahulolu. Foto: Marleen Maask

Võru ümbruses sõidetud Lõuna-Eesti ralli tõi suvepealinna absoluutarvestuses kolmanda koha, kui meie nimekaim duo Egon Kaur – Silver Simm kihutas pronksivääriliselt.

Mõõduvõtt oli ühtlasi Eesti autoralli meistrivõistluste viies ja Läti meistrivõistluste kuues etapp. Kahe päevaga läbisid rallimehed ligikaudu 110 kilomeetrit.

Juuli keskel, vahetult enne Rally Estoniat, said pärnumaalased Kaur ja Simm uue Ford Fiesta Proto ehitusega valmis, ent Eesti ralli tippsündmusel tuli tehnilistele probleemidele alla vanduda ja raja äärde jääda. Nüüd pidas masin vastu ja mehed näitasid, et nende uus Proto on konkurentsivõimeline.

Egon Kaur ja Silver Simm.
Egon Kaur ja Silver Simm. Foto: Marleen Maask

Põneva ja sündmusrohke duelli pidasid absoluudis esimesed kaks paari: Georg Gross - Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC) ja Oliver Solberg - Aaron Robert Johnston (VW Polo R5). Järjepanu liidripositsiooni vahetanud kahest tiimist väljus viimaks võitjana Eesti duo, kes edestas 11 kiiruskatse kokkuvõttes Solbergi ja Johnstonit lõpuks vaid 3,9 sekundiga. Kolmas koht kuulus Kaurile ja Simmile, kes jäid võitjatest maha minuti ja 12,2 sekundiga.

Kaheveoliste klassi EMV6 arvestuses pidid kohalikud mehed Karel Tölp ja Martin Vihmann (Honda Civic Type-R) alla vanduma samal masinal kihutanud põlistele konkurentidele, vendadele Kristo ja Raido Subile 26,8 sekundiga, pälvides teise koha. Siiski kindlustati Läti meistrivõistluste LRC5 klassis meistritiitel.

Honda Type-Ril kihutanud Karel Tölp ja Martin Vihmann kindlustasid Läti meistritiitli.
Honda Type-Ril kihutanud Karel Tölp ja Martin Vihmann kindlustasid Läti meistritiitli. Foto: Dace Janova

Kõik tulemused leiab SIIT

Eesti autoralli meistrivõistlused jätkuvad 52. Saaremaa ralliga, mis toimub 11.–12. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles