Euroopa jetimeister võitis kolmanda koduse tiitli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus teenis kolmanda Eesti meistritiitli.
Jasmiin Üpraus teenis kolmanda Eesti meistritiitli. Foto: Erakogu

Eesti ühes uuematest mereväravatest, Ida-Virumaal Purtse jahisadamas selgusid augusti viimasel päeval riigi meistrid jetispordis. Kolmandal ehk otsustaval etapil olid pärnakad taas kõrges mängus ja tuuline meri tõi suvepealinna nii kulda, hõbedat kui pronksi.

Tänavune Euroopa meister Jasmiin Üpraus võistles kahes klassis, nii meeste (Ski GP1) kui naiste (Ski Ladies GP1) seas. Naiste arvestuses tegi pärnakas kolmandat etappi puhta töö ja võitis mõlemad sõidud.

“Pingelisem võistlus käis aga meeste GP1 kategoorias, kus ma esimese sõidu võitsin, seljatades nii Eesti kui ka maailma tippsõitjaid, ja teise sõidu lõpetasin teisena. Kokkuvõttes tulin ma etapi kokkuvõttes kuldmedalile nii meeste kui ka naiste klassis!” rõõmustas Pärnu piiga.

Üpraus teenis naiste seas kolmanda Eesti meistritiitli ja edukas viimane etapp tõstis ta meeste üldarvestuses pronksile.

Ski GP2 klassis esindas kohalikku tiimi Team64 neli sportlast: Egon Üpraus, Andres Kalmer, Mati Pärg ja Kari Kodasma. Edukaim oli Jasmiini isa Egon, kes avasõidus oli teine ja teises kolmas ning jagas etapi kokkuvõttes teist ja kolmandat kohta. Kolme etappi kokkuvõttes tuli hõbemedal.

Sellega on pärnakate võistlushooaeg Eestis lõppenud ja nüüd hakatakse valmistuma MMi kolmandaks etapiks Hiinas, mis toimub 9.–13. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles