Piiroja käis maksuskandaali kohta Norra politseile ütlusi andmas

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis. Foto: www.fredrikstadfk.no

Østfoldi politsei avaldas täna, et Eesti jalgpallikoondislane Raio Piiroja käis koos oma advokaadi Jon Egil Auestadiga politseis ütlusi andmas.

«Ta tuli vabatahtlikult ülekuulamisele ning meile teadaolevalt sõitis ta seejärel koju Eestisse,» vahendab VG Nett politseiinspektori Jan Ekebergi sõnu.

Seitse aastat Norra jalgpalliklubis Fredrikstad FK mänginud, kuid tänavu suvel üleminekuperioodi viimasel tunnil Hollandi kõrgliigaklubi Vitesse Arnhemiga lepingu sõlminud Piiroja kahtlustatakse maksudest kõrvale hiilimises.

Eelmise nädala teisipäeval võttis politsei vahi alla kaks endist Fredrikstadi juhtfiguuri, Morgan Anderseni ja Bjørn Jenseni, kuid vabastas nad sama päeva õhtul.

Süüdistuse kohaselt kasutati maksudest eemalehoidmiseks skeemi, mille kohaselt Fredrikstad kandis Piirojat esindavale Eesti agentuurile raha, agentuur omakorda kandis selle üle FC Florale, kust see kanti stipendiumina Piirojale.

Piiroja on ise igasuguseid süüdistusi eitanud, kinnitades, et pole teinud midagi seadusevastast.

«Ma ei saa täpselt avaldada, millest me ülekuulamisel rääkisime,» jäi Ekeberg napisõnaliseks.

Ekebergi sõnul eitas Piiroja süüdistusi, kuid vastas kõikidele küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles