Lapse pead tuleb kontrollida vähemalt kord nädalas

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Täid levivad inimeselt inimesele aasta läbi, eriti aktiivselt aga pikkade juustega lastel lasteaedades, koolides ja laagrites – kohtades, kus lapsed tihti omavahel kokku puu­tuvad.
Täid levivad inimeselt inimesele aasta läbi, eriti aktiivselt aga pikkade juustega lastel lasteaedades, koolides ja laagrites – kohtades, kus lapsed tihti omavahel kokku puu­tuvad. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal ­algas koolides ja lasteaedades õppeaasta. Seetõttu tuletab terviseamet meelde, et pedikuloos ehk peatäitõbi nakkab väga kergesti. Selle levikut saab piirata vaid ­kiire reageerimise ja korrektse raviga.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna inspektori Gerda Jürgensoni sõnutsi on peatäidega nakatumise oht kõige suurem lastekollektiivides, mistõttu peaks lapsevanem enne lapse lasteaeda või kooli saatmist veenduma, et laps suve jooksul peatäitõppe ­pole nakatunud. Nakatumine ­toimub otsese kontakti teel või kaudselt riiete ja voodipesu kaudu.

“Inimesed ei julge tihtipeale abi otsida, sest nad arvavad, et täid tekivad mustusest või räpakusest,” sõnas Jürgenson. “Nakkuse võib aga saada igaüks, olenemata vanusest, soost ja elukommetest.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles