Uute õpilaste kirjapanek huvikoolidesse käib Arno kaudu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kunstide maja.
Pärnu kunstide maja. Foto: Urmas Luik

Nagu lasteaedade puhul tuleb Pärnu linna huvikoolides õppima asumiseks esitada taotlus e-keskkonnas Arno. Oluline on rõhutada, et kui laps on juba huvikooli õpilane, pole vaja taotlust esitada.

„Huvikooli õppuri kohta, kes jätkab 2019/2020. õppeaastal huvikoolis oma senisel alal, ei ole vaja uut taotlust teha. Kõik eelmise aasta lepingud on kantud alanud õppeaastasse ja need kehtivad huvikooli lõpetamise või sealt lahkumiseni,“ selgitas Pärnu linnavalitsuse huvihariduse spetsialist Kadri Rebane.

Kui laps senist huviõpet jätkata ei soovi, tuleb vanemal esitada Arno süsteemis huvikoolist lahkumise taotlus.

Lapsevanemad võiksid Arnos samuti vaadata üle oma kontaktandmed ja neid vajadusel värskendada.

„Kuna huvikooli õppetasu arve ja muud teated saadetakse vanematele aadressil, mis on Arno süsteemis märgitud, on oluline, et need andmed oleksid õiged,“ märkis Rebane.

Pärnu haridusteenuseid haldavasse Arno süsteemi saab siseneda ID-kaardi, mobiil-ID või pangalingi kaudu.

Kes Arno programmi kasutamisega hätta jääb, saab abi selle esilehel paremal ülanurgas asuvast lingist “Abi“, millele klikkides avaneb süsteemi kasutusjuhend.

Arnoga on eelmisest õppeaastast liitunud kõik Pärnu munitsipaalhuvikoolid: spordikool, kunstikool, kunstide maja, muusikakool, Pernova hariduskeskus, Paikuse huvikool, Audru kooli muusika- ja kunstiosakond.

Aprilli lõpu seisuga õppis Pärnu linna huvikoolides 3057 noort.

Pärnu erahuvikoolid registreerivad oma õpilasi ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles