Viljandimaal surnuna leitud Ülle tapmises kahtlustatav mees peeti kinni Tori vallas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Kadunud Ülle otsingud.
Kadunud Ülle otsingud. Foto: Marko Saarm

Eile õhtul pidas politsei Pärnumaal Tori vallas kinni 30aastase mehe, keda kahtlustatakse Viljandimaal kadunuks jäänud ja surnuna leitud 35aastase Ülle tapmises.

"Politsei sai pärast Ülle kadumist vihjeid ja informatsiooni ka kohalikult kogukonnalt. Selle eest tuleb kohalikke inimesi tänada, sest niivõrd raske kuriteo lahendamisel võib oluliseks osutuda iga juhtlõng," ütles Pärnu Postimehele Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Toomas Liiva. "Kuriteos kahtlustatava kinnipidamiseni viis Viljandi politsei järjepidev töö, mille käigus võeti arvesse ja hinnati kogu informatsiooni, mis uurimise käigus teatavaks sai."

"Pärast seda, kui järvest leiti naise surnukeha ja koguti sealt vajalikud tõendid, hakkas politsei kahtlustatava kinnipidamiseks vajalikku eeltööd tegema," selgitas Liiva. "See töö viis politseinikud Tori valda, kus kahtlustatav oma elukoha lähistel ka kinni peeti."

Politsei selgituse kohaselt tuli Ülle esmastel andmetel 27. augustil oma kodukandis bussilt maha ja tegi koduteel juttu tuttava 30aastase mehega. Pärast seda ei olevat keegi Üllet enam näinud, ta kuulutati teadmata kadunuks. Piirkonnas korraldati mastaapsed maastikuotsingud ja paralleelselt kogus politsei oma allikatest juhtunu kohta lisainfot, mis viis veendumuseni, et naise kadumine ei olnud tema vaba tahe. Juhtunu uurimine jätkus kriminaalmenetluses.

Ülle vägivallatundemärkidega surnukeha leiti 9. septembril Mulgi vallas järvest, mis asub ligikaudu 50 kilomeetri kaugusel Ülle kodunt ja kohast, kus teda viimati nähti. Sündmuskohal, kust laip leiti, töötasid politseiuurijad, kriminalistid ja ülejäänud korrakaitsjad, et koguda kokku kõik tõendid, mis annaksid aluse kuriteos kahtlustatav esimesel võimalusel kinni pidada.

Politseioperatsiooni käigus pidas politsei eile õhtul Pärnumaal kinni 30aastase mehe, keda senistele tõenditele tuginedes kahtlustatakse Ülle tapmises. Mehel puuduvad kehtivad kriminaalkaristused.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Toomas Liiva sõnutsi esitab prokuratuur kohtule taotluse kahtlustatav vahistada. „Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse veel naise täpne surma põhjus, tapmisele eelnenud sündmused ja muu info. Mees on praeguseks tapmises kahtlustatavana üle kuulatud. Toime on pandud tapmine ehk raskeim isikuvastane kuritegu, millega võeti teiselt inimeselt elu ja riivati oluliselt kohaliku kogukonna turvatunnet. Mehe käitumist ja kuriteo raskust hinnates on põhjust arvata, et vabaduses võib ta hakata uurimisest kõrvale hoidma või panna toime järgmise kuriteo. Seetõttu taotleb prokuratuur kohtult tema vahistamist,“ selgitas Liiva.

Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass ütles, et tegu on harukordse juhtumiga, kus Lõuna-Eesti ühes turvalisemas külas satub koju suunduv naine päise päeva ajal nii raske kuriteo ohvriks. „Praegu saame öelda, et tegemist ei olnud juhuslikult valitud ohvriga, vaid kuritegu pandi toime isiklike suhete pinnalt. Selle juhtumi võimalikult kiire lahendamine ja kogukonnale turvatunde tagasiandmine oli algusest peale ja on jätkuvalt politseile väga oluline. Uurijad andsid endast parima, et murest murtud lähedastele vastused anda, tõendeid leida, kahtlusalune kindlaks teha ja ta kinni pidada. Kahjuks ei ole meie võimuses Üllet tagasi tuua, kuid vähemalt saame kinnitada, et kuriteos kahtlustatav on arestimajas ja uurimise all,“ ütles politseijaoskonna juht.

Tapmise eest võib kohus karistada kuue- kuni 15aastase vangistusega. Uurimist juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles