Pettunud Tänak: auto lihtsalt ei läinud käima

Carl-Robert Puhm
Copy

Autoralli MM-sarja üldliider Ott Tänak katkestas Türgi ralli laupäevase võistluspäeva, tunnistades kommentaaris WRC All Live’ile, et Toyotat tabas enne üheksanda kiiruskatse algust elektrisüsteemi rike.

«Tulin stardipaika, panin kiivri pähe ja istusin autosse, aga midagi ei juhtunud. Auto lihtsalt ei läinud käima. Arvan, et tegu oli elektrisüsteemi rikkega. Tänaku sõnul ei viidanud varasemalt rikkele ükski märk. «Tegime viis kilomeetrit varem tankimispeatuse ja siis auto töötas.»   

Tänaku sõnul teeb Türgi ralli ebaõnnestumine edasise sõitmise lihtsamaks. «Enam ei pea me midagi kontrollima. Hakkame uuesti kõvasti võitlema. Need asjad lihtsalt juhtuvad meiega, peame olema tugevad ja olema sellest üle.»  

Tänak teatas siiski, et sedasi on raske üldvõitu püüda. «Nii on raske üldvõidu eest heidelda, kui kogu aeg tabavad meid sellised probleemid,» väljendas eestlane Toyota töökindluse suhtes pettumust.

Toyota spordidirektor Kaj Lindström ei osanud esialgu öelda, mis probleemi põhjustas. «Insenerid suhtlesid temaga telefonis ja proovisid aru saada, mis juhtus, aga saame auto hooldusalasse, siis oleme targemad. Ilmselt on tegu elektrisüsteemi rikkega. Oleme väga pettunud,» ütles Lindström.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles