Galerii: Ranniku matkaraja valmimist tähistati matkaga Lätti

Copy

Päikesepaisteline ilm meelitas eile paarsada matkahuvilist Lepaninale, et ühisretkega tähistada Baltikumi pikima – Ranniku matkaraja valmimist. Samal ajal, kui mujal Eestis langes taevast pöidlaotsa suuruseid raheteri, jalutasid matkahuvilised 1200 kilomeetri pikkuse rahvusvahelise matkaraja Eesti–Läti osa avamiseks korraldatud lühiretkel Lepaninalt Ainažisse (Heinastesse).

Eile hommikul Lepanina hotelli ees kogunenud rändurid asusid vaatamata keskmisest tugevamini puhunud meretuulele teele rõõmsal meelel. Peagi hargnes omas tempos käivate matkasellide rivi piki rannikut lahti ja nähtu meenutas miniatuurset Balti ketti, mis raevukalt rannaliivale rulluvaid vahuseid lainejäneseid trotsides kindlameelselt lõuna poole suundus.

Edela-Pärnumaa männimetsaga palistatud merekaldal kõlas inglise, eesti ja läti keeles jutuvadin ning liiva kattis sadadest jalajälgedest tekkinud muster, kui ligi 15kilomeetrisel lõigul astusid ühte jalga matkajad, matkatee idee autorid, projekti elluviijad ja partnerid nii Eestist kui lõunanaabrite juurest. Uue raja avastusretkele oli kaasa võetud kümmekond koeragi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles