Jõulupuu ei pea olema toretsev kuusehiiglane

, Piirissaare mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare vallamaja ees kasvav kuusk sai jõulude puhul ehted.
Piirissaare vallamaja ees kasvav kuusk sai jõulude puhul ehted. Foto: Vitali Trots

Eesti teadaolevalt kõrgeim jõulupuu asub Põlvas, kuid kõige väiksemale avalikus kohas olevale jõulupuu tiitlile pretendeerib ühe meetri ja viiekümne sentimeetri kõrgune Piirissaare vallavalitsuse ees kasvav kuuseke.

Ka Piirissaare rahvas tähistab vaikselt jõule ning 25. detsembril on neilgi väike jõulupidu. Iroonilisel kombel on valla saali toodud kuusk kõrgem kui vallamaja ees seisev kaunistatud jõulukuuseke.

Piirissaare vallavanem Siim Avi ütles: «Väikse kuusega väikesed mured, meie väike kuusk ei too endaga kaasa suuri muresid nagu Tallinna jõulupuu.»

Piirissaare rahvas on uhke, et nende kuusk kasvab iga aastaga üha kõrgemaks ja aastate pärast võib see pretendeerida kõige kõrgemaks avalikus kohas olevaks jõulupuuks. See võib vabalt juhtuda, pinnas on selleks soodne, sest Eesti kõrgeimad puud kasvavad Piirissaarelt kõigest 15 kilomeetri kaugusel Järvseljal.

Piirissaarel elab praegu alaliselt oma 40 iniemst. Jõuluajal tuleb neile külalisi, sest tänu pehmele talvele sõidab reisiparvlaev Koidula ikka veel Laaksaare ja Piirissaare vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles