Kuninga kooli õpilased tõid lavale muusikali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolimuusikaliks loodud bänd saatis soliste, kes laulsid Karoliine Kurvitsa (vasakult teine) kirjutatud laule.
Koolimuusikaliks loodud bänd saatis soliste, kes laulsid Karoliine Kurvitsa (vasakult teine) kirjutatud laule. Foto: Liisbeth Kirss

Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilased kandsid jõulude eel ette üheksanda klassi neiude Elina Jantsoni ja Karoliine Kurvitsa kirjutatud ja lavastatud koolimuusikali “Unistus”.

Noortepärase muusikali teksti kirjutas ja lavastas Elina, laulud komponeeris ja muusikalise kujunduse tegi Karoliine. Muusikalis lõi kaasa üle 30 õpilase 4.-9. klassini, peaosas astus üles kaheksanda klassi poiss Marten Penu. Kogu muusikal jõudis lavale üksnes õpilaste tehtuna.

Kuninga kooli huvijuhi Siiri Paasma jutu järgi tundus talle tüdrukute mõte ise muusikal kirjutada ja maha mängida algul utoopiline, sest koolis polnud ju oma bändigi, kuid varsti tuli Elina muusikali tekstiga ja Karoliinel said valmis laulud.

“Kui nad ühel vahetunnil kutsusid kokku kõik, kes soovisid muusikalis kaasa lüüa, tuli huvilisi terve saalitäis,” kirjeldas Paasma. Nii said välja valitud näitlejad, musikaalsed ja pillimänguoskusega lapsed panid kokku bändi ning paarkümmend õpilast moodustasid show-trupi ja tänavatantsu rühma.

Muusikalis kaasa löövad õpilased olid arvestanud, et see on nende vaba aja töö ega toimu tundide ajast. Nii harjutasid osalised paar kuud põhiliselt laupäeviti-pühapäeviti ja pärast tunde.

Õpiti jupiti: pillimängu harjutati kokku nii Karoliine juures kodus kui noorteklubis IN, tantsijad tegid omaette tööd, solistid õppisid laulud selgeks ja näitlejad harjutasid oma osa. Üheskoos tehti vaid neli suurt proovi.

Aastaid kooliteatriga tegelnud Paasma ütlust mööda sai ta harukordse kogemuse, sest õpilased ei olnud selles ettevõtmises mitte ainult koostööpartnerid, vaid kolleegid. “Neil oli nii suur sisemine motivatsioon, ise organiseerisid, tegid kostüümid, leppisid prooviaegu kokku ja kutsusid üksteist korralegi, kui vaja,” rääkis ta.

Pärast muusikali esietendust osatäitjaid tunnustanud direktor Urve Krause tänas ühtlasi kooli huvijuhti – et tal jätkus julgust lasta õpilastel nii suurejooneline ettevõtmine algusest lõpuni iseseisvalt teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles