Opositsioon protestis peaministri suhtlusstiili vastu (18)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
SDE juht Indrek Saar riigikogus.
SDE juht Indrek Saar riigikogus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmed panid protesti märgiks seljad kokku ja otsustasid, et ei esita peaminister Jüri Ratasele riigikogu eilses infotunnis mitte ühtegi küsimust.

«Näeme, et Jüri Ratase sõnast selles valitsuses ei sõltu [midagi]; küsime neilt, kelle sõnast sõltub,» selgitas sotside juht Indrek Saar. Samuti ei ole opositsioon rahul peaministri suhtlusstiiliga nii tema umbusaldamisel augusti lõpus kui ka möödunudnädalases riigikogu infotunnis küsimustele vastates. «See on üsna tihti ülevalt patroneeriv. Arvame, et inimeste omavahelises suhtluses ei peaks sellist tooni kasutama,» lisas Saar. Nii esitati eile suurem osa küsimustest siseminister Mart Helmele, aga ka välisminister Urmas Reinsalule.

Peaministri päästis kahetunnisest vaikimisest riigikogu juhatus, kes otsustas teisipäevasel koosolekul, et Ratasele tuleb järjekorras esimesena sõna anda. «Arutasime juhatuse istungil järjekorda üsna pikalt ja töiselt,» selgitas riigikogu esimees Henn Põlluaas (EKRE). Põlluaasa sõnul otsustati lähtuda väljakujunenud heast tavast, et esimesena vastab riigikogu liikmete küsimustele peaminister.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles