PM Dohas. Õiglane: väga hea päev, aga kõrgushüppe osas vabandusi pole

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kümnevõistlus Dohas. Janek Õiglane.
Kümnevõistlus Dohas. Janek Õiglane. Foto: Tairo Lutter

Dohas oma kolmandal MMil osalev kümnevõistleja Janek Õiglane jäi esimese võistluspäevaga üldplaanis rahule, aga kahjuks ebaõnnestus kõrgushüpe, kus võrreldes rekordigraafikuga läks kaduma koguni 83 punkti.

«Kõrgushüppe osas ei ole mul mingeid vabandusi. Mul oli elu kõige kehvem soojendus: ma ei saanud ühtegi soojenduskatset üle. Seetõttu alustasin ka võistluskatseid juba 1.84 pealt. Ma ei hakka ühtegi vabandust tooma. Ise olin kehv,» kommenteeris Õiglane, lisades, et tundis kõrgushüppes jalavalu.

«Jalg oli tegelikult valus küll. See hakkas valutama esimesel proovikatsel, aga selle taha ei saa pugeda. Pigem ei olnud tunnetus see, mis vaja. Muidu oli päev väga hea,» jätkas kümnevõistleja, kes püstitas isikliku rekordi nii 100 kui 400 meetri jooksus.

«Enne võistlust ütlesin, et ootan 100 ja 400 meetri jooksudes isiklikke rekordeid. Olen nendel aladel kõige rohkem vaeva näinud ja saanud teha kvaliteetseid treeninguid,» lausus Õiglane.

Emotsionaalne sportlane nõudis publikult mitmel puhul toetust, aga… «Mul on Londoni MMiga võrdlus olemas. Oleme ausad, see on kohutav, mis siin toimub. Mina kuulsin ainult eestlaste plaksutamist,» kommenteeris Õiglane.

Õiglane on 4189 avapäeva järel silmaga kümnendal kohal, kaotades rekordigraafikule (8371) 29 punktiga. Tal jagus kiidusõnu koondisekaaslase Maicel Uibo suunas, kes hoiab avapäeva järel kuuendat kohta ja liigub isikliku rekordi graafikus.

«See on Maiceli võistlus. Arvan, et ta võib väga kõrge koha saada. Miks mitte ka medali,» ütles Õiglane, lisades enda kohta: «Lähen teisel päeval võimalikult palju isiklikke rekordeid tegema. Eesmärk on olla stabiilne kõikidel aladel. Ei taha enam selliseid ärakukkumisi lubada. Olümpianorm (8350 punkti) ei tohiks olla suur probleem. Tuleb ennast lihtsalt realiseerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles