Poe katusele jäid nii kaubalademed kui DNA

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Ehkki murdvargad leidsid enda arvates hea viisi seadusvastaselt rikastuda, selgus, et nii lihtne nende plaan siiski polnud.
Ehkki murdvargad leidsid enda arvates hea viisi seadusvastaselt rikastuda, selgus, et nii lihtne nende plaan siiski polnud. Foto: Meelis Kalme

Pea neli aastat tagasi tungisid Läti vargad nagu Jaapani sõdalased ööpimeduses katuse kaudu Pärnu Kaubamajaka kosmeetikapoodi. Alles pärast ­teisipäeval jõustunud Pärnu maakohtu otsust sai “ninja’de” saatus lõplikult ­selgeks.

Pärast poe iseäralikku väisamist 2015. aastal kirjutas Pärnu Postimees, et ööl vastu 4. novembrit murti kauplusesse, kuid turvaettevõtte töötaja sekkumise tõttu ei jõutud midagi varastada. Uurimise käigus selgus, et päris nii see polnud: suured kaubahunnikud jäid küll maha (tegelikult katusele), kuid mõõtmetelt miniatuurne osa noosist oli vupsanud pättide taskusse.

Tõepoolest, kurjategijad olid tarinud kaubanduskeskuse katusele 17 musta prügikotti pakitud kaupa ligemale 67 000 euro väärtuses, näiteks kosmeetikatooteid, kreeme, deodorante, dušigeele, päikesekaitsetooteid, ihupiimu, parfüüme, sukkpükse ja juukseehteid. Hiljem ­tuli välja, et kosmeetikapoe kassast olid kratid haaranud 631 eurot ja 69 senti ning 575 euro eest kinkekaarte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles