PM Dohas. Maratonis hooaja tippmargi jooksnud Fosti: tõeliselt raskeks läks viimasel kilomeetril

Kris Ilves
, reporter
Copy
Roman Fosti Doha MMil.
Roman Fosti Doha MMil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti maratoonar Roman Fosti jooksis Doha MMil hooaja tippmargi ja saavutas 33. koha (2:18.30), kaotades 26. positsioonil finišijoone ületanud koondisekaaslasele Tiidrek Nurmele 52 sekundiga. Fosti jäi katsumusega rahule.

«Jalad on valusad, aga ma ei ole kehaliselt kapsas. Ma arvan, et ei jooksnud end ribadeks, vaid jooksin targalt. Algul tundus, et ei tohi nii kiirelt minna. Treenerid ja toetajad ütlesid, et võtaksin targalt ja siis langetasin tempot. Leidsin mõnusa pundi, kus olin kahe uusmeremaalasega ja jooksin nendega päris mõnusat tempot,» kommenteeris Fosti, lisades, et kõhuvalu segas pisut jooksu ja sinna läks ehk mõnikümmend sekundit.

Eesti maratoonar lubas enne starti, et jookseb just MMil hooaja parim aja. Lubadus antud, lubadus täidetud. Fosti läbis maratoni kahe tunni, 18 minuti ja 30 sekundiga. «Koht oleks võinud olla parem, aga tuleb tunnistada, et paljud mehed ei katkestanud, vaid jooksid targalt. Jooksime Tiidrekuga tabeli esimesse poolde. Tuleb rahul olla,» sõnas Fosti.

Fosti tunnistas, et maratoni lõpp osutus raskeks. «Maraton algab 35 kilomeetrist ehk viimasest ringist. Viimasel ringil jooksin hambad ristis ja punnitasind, aga tõeliselt raskeks läks viimasel kilomeetril. Kahju, et ei suutnud pundis nelja meest alistada. Kaotasin neile,» rääkis Fosti, kellel hakkasid lõpukilomeetritel jalad krampi minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles