"Uue" mängijaga Eesti vollemeister sai Läti tšempionilt viiegeimilises lahingus lüüa

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi.
Pärnu võrkpalliklubi. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Võrkpalli Balti liigas võõrustas Pärnu võrkpalliklubi täna kohalikus spordihallis Jekabpilsi Lušit ja pidi kaks ja pool tundi kestnud matši järel tunnistama vastase nappi paremust.

Võrreldes avamänguga, mis võideti neljapäeval 3:1 Limbaži vastu, oli pärnakatel täna kasutada kolm uut meest: avamängus vaid kahel korral servimas käinud sidemängija ja kapten Martti Keel oli seljatanud haiguse ja Läti diagonaalründajagi Kristaps Platačs oli rivis.

Pärnu särgi tõmbas selga ka tempomees Siim Ennemuist, kes eelmiselgi hooajal pallis Pärnu rivistuses, aga varem polnud juttu olnud, et ta tänavu samuti Avo Keele satsis mängib.

Pärnu kaotas esimese geimi 19:25, ent võitis teise 25:17. Kui esimesed kaks geimi kaldusid kindlalt kummagi tiimi kasuks, siis kolmandas toimus põnev, punkt-punkti-lahing: ehkki lätlased rebisid otsustavatel hetkedel 23:20 ette, näitas tabloo peagi 24:24. Siiski võitis mullune Läti meister 28:26 geimi.

Neljandas geimis rebis Pärnu 16:10 ette, kuid lätlased tulid järele ja viigistasid 20:20. Avavoorus Tallinna Selverile 2:3 kaotanud Luši ei suutnud mängu lõpetada ja Pärnu viis 28:26 geimivõiduga matši viiendasse vaatusesse. Otsustavas geimis läks Pärnu küll 8:7 juhtima, kuid lätlased teenisid seejärel kaheksa (!) järjestikust punkti ja võitsid 15:8.

Pärnu resultatiivseim oli 19 silma kogunud Platačs (efektiivsusnäitaja +11), Tony Tammiksaar ja Taavet Leppik lisasid 13 punkti (-3,+4). Neli blokki pannud "uue mehe" Ennemuisti kontole kogunes kümme silma (+5). Lätlaste poolel kogus Armands Abolins 23 punkti (+16).

Pärnu järgmine matš tuleb nädala pärast, kui suvepealinna tuleb külla Saaremaa võrkpalliklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles