Judokad võitsid Tampere turniiri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Edukad Pärnu judoklubi Samurai ja Tartu Do noorsportlased, kes ühisvõistkonnana võitsid Tampere turniiri.
Edukad Pärnu judoklubi Samurai ja Tartu Do noorsportlased, kes ühisvõistkonnana võitsid Tampere turniiri. Foto: Erakogu

Laupäeval Soomes Tamperes rahvusvahelisel judoturniiril selgusid parimad neljas vanuserühmas ja kolmel tatamil Soome, Rootsi, Läti ja Eesti noorsportlaste osavõtul.

Võistlejaid oli kokku 209 ja judoklubisid 40. Pärnu judoklubi Samurai oli esindatud nelja sportlasega, kes kõik pälvisid medali.

Kuldse duubliga sai hakkama Marianne Tornijainen, kes võitis kindlalt esikoha nii oma vanuseklassis (U13) kui ka vanemate neidude (U15) konkurentsis kuni 44kiloste hulgas.

Kullani jõudis veel noormeeste U13 eaklassis kuni 42kiloste seas maadelnud Kerdon Laubert, kes esmalt kaotusseisust alistas tugeva konkurendi ja seejärel võitis kuldmedali otsustava kohtumise ilusa ipponiga.

Suurte lootustega alustas võistlust Rait Tiitus, alistades oma vanuseklassis (U15, –66 kg) kindlalt kaks soomlast, kuid seejärel kaotas tasavägise poolfinaali. Kokkuvõttes kolmas koht. Tiitus jõudis pronksmedalini vanemategi (U18, –66 kg) seas.

Keiron Laubert teenis pronksi U15 earühmas kuni 60kilogrammi kaaluvate noormeeste seas.

Pärnu judoklubi Samurai ja Tartu Do koondvõistkond võitis üheksa kulda, kolm hõbedat ja viis pronksi, mis andis turniiril 40 klubi hulgas esikoha.  

Pärnakaid treenib Asko Looga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles