Kevin Saarel läks Rahvuste kross masinaprobleemide tõttu lörri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kevin Saar
Kevin Saar Foto: Stijn Vanoverbeke

Selle aasta külgkorvide ja quadracer’ite Rahvuste kross sõideti nädalavahetusel Saksamaal, kuhu Eesti läks välja koondistega mõlemal alal. Tubli tulemuse saavutasid korvisõitjad, kes aasta tähtsaimalt võistluselt tõid teise koha. Quad’i-sõitjatel, kelle hulka kuulus suvepealinlane Kevin Saar, nurjas hea resultaadi tõrkuv masin ja lõppkohaks jäi 11.

Quadide avasõidus võistlesid eestlastest Saar (Husqvarna) ja Martin Filatov (Honda). Kahjuks ei pidanud kolmel viimasel aastal Euroopa meistriks tulnud Saare masin vastu ja noormees pidi sõidu pooleli jätma. Filatov suutis sõidu lõpetada 17. kohal.

Teises sõidus olid eestlaste seast rajal Filatov ja Priit Järvloo, kes esireast startinuna tegi väga hea stardi, olles avaringi järel neljandal kohal, kuid sõidu edenes tuli tal mõni koht ära anda ja finišis oli ta kaheksas. Filatovi sõit sarnanes eelmisega ja ka sellest sõidust tuli 17. koht.

Viimases quad’i-sõidus sai esireast alustanud Järvloo taas väga hea stardi ja püsis avaringi järel esikuuikus, kuid seejärel kaotas kõvasti kohti ja langes teise kümne keskele. Teisest reast varumasinal startinud Saar hakkas jõudsalt ette rühkima, kuid sõidu keskel sõitis ta konkurendiga kokku ja pärnakal kulus tsikli käivitamisega palju aega. Sõidu lõpus kerkis Saar taas ettepoole, kuid selleski sõidus lõpetas masin temaga koostöö ja sõit jäi katki. Järvloo oli 12.

“Läksin võistlema võõra masinaga ja otsustasime, et lähen teisest reast ja Priit esimesest. Sain üllatavalt hästi minema ja paari ringiga olin tõusnud seitsmendale kohale,” meenutas Saar viimast sõitu. “Kõik tundus toimivat hästi, kuid seegi kord tabas teda tehniline viperus: esirattaprobleemid ja viis minutit enne lõppu andis mootor alla. Mul oli jube päev ja mul on kahju, et ei suutnud Eestile tuua paremaid kohti. Olen meeletult pettunud.”

Ülekaalukalt võitsid ameeriklased, kes kogusid seitse punkti, teised oli hollandlased (28) ja poodiumi madalaimale tõusid iirlased (40). Eestile kuulus 83 punktiga 11. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles