Vändras loodi uus Naiskodukaitse jaoskond

Pärnu Postimees
Copy
Vändra kandi riigikaitsehuvilised naised lõid kodukandis uue Naiskodukaitse jaoskonna.
Vändra kandi riigikaitsehuvilised naised lõid kodukandis uue Naiskodukaitse jaoskonna. Foto: Karmen Vesselov

Eile kohtusid Vändra kandi riigikaitsehuvilised naised, et luua uus Naiskodukaitse jaoskond. Loomisavaldusele kirjutas alla kümme naist, neist üheksale tähendas see organisatsiooniga liitumist.

Varem on Pärnumaa naiskodukaitsjad käinud oma tegevusest ja eesmärkidest Vändras rääkimas ning kohaletulnud naistele oli Naiskodukaitsesse astumine kaalutud samm. Paljud neist olid varem riigikaitsesse panustamisele mõelnud, kuid kõhklusi tekitas just aeganõudev sõit Pärnusse ja tagasi. Oma jaoskonnaga saab tegutseda kohapealgi.

Asutamiskoosolekul valiti jaoskonna juhid. Esinaiseks sai Karin Madisson, aseesinaiseks Aire Retsnik, juhatuse liikmeteks aga Laura Oisalu, Leiu Lepik ja Airin Laasma ning juhatuse asendusliige on Pille Lehtemaa.

Vast loodud allüksus ootab Vändra kandi naisi Naiskodukaitsega liituma, et üheskoos jaoskonda ehitama ja arendama hakata.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond taasloodi 1993. aastal ja selles on praeguseks üle 100 liikme. Liikmetel on võimalik olla meditsiini, toitlustuse, avalike suhete, spordi või side ja staabi erialagrupis või olla noortejuht.

Vändra jaoskond on Pärnumaal neljas: kaks jaoskonda oli juba enne olemas Pärnus ja üks Saardes. Enne sõda oli jaoskond olemas Vändraski, mistõttu Pärnumaa piirkonna esinaise Karmen Vesselovi sõnutsi on tegelikult tegu jaoskonna taastamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles