Looduskaitsekonverents toob eksperdid Pärnu

Meelis Kalme
Copy
Siseveekogude sessioonis annab Külli Tammur Keskkonnaagentuurist ülevaate Sindi paisu ja teiste Pärnu jõestikus lahenduse leidnud paisude hetkeseisust.
Siseveekogude sessioonis annab Külli Tammur Keskkonnaagentuurist ülevaate Sindi paisu ja teiste Pärnu jõestikus lahenduse leidnud paisude hetkeseisust. Foto: Mailiis Ollino

Novembri alguses kõnelevad eksperdid kahepäevasel looduskaitsekonverentsil taastamisest.

Pärnus riigimetsa majandamise keskuse (RMK) konverentsil peetakse üle 25 ettekande sel kümnendil Eestis tehtud eri ökosüsteemide taastamistööde kogemusest ja tulemuslikkusest.

RMK looduskaitseosakonna juhataja Kaupo Kohv ütles pressiteate vahendusel, et niisugusel tasemel korraldatav esimene looduskaitsekonverents on koht, kus peaks kohal olema iga looduskaitsega või laiemalt keskkonnaga tegelev inimene.

Taastamistegevuse ettekanded on konverentsil jaotatud kolmeks: siseveekogude (jõed ja järved), poollooduslike koosluste ning metsade ja soodega seotud elupaigad.

Näiteks siseveekogude osas annab Külli Tammur keskkonnaagentuurist ülevaate Sindi paisu ja teiste Pärnu jõestikus lahenduse leidnud paisude praegusest seisust.

Esimese päeva lõpus püüavad hüdrobioloog Kristjan Piirimäe ja kirjanik-semiootik Valdur Mikita panna osalejaid mõtlema selle üle, millised seosed on taastamistegevusel ühiskondlike protsessidega. 

Konverentsi teisel päeval kuulatakse naabrite kogemusi ja vaadatakse tulevikku. Soomlaste kogemustest elupaikade taastamisel annab ülevaate Kaija Eisto Soome metsavalitsusest. Selle üle, mida ja kui palju on põhjust (Eesti) looduses taastada, arutavad Asko Lõhmus ja Liina Remm.

Konverents toimub 4.–5. novembril 2019 Strandi spaa- ja konverentsihotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles