Sõudeklubid said linnalt vägevate tulemuste eest preemiat

Märt Pilme
, reporter
Copy
​E-klassigi roolijata neljasel riputati kuldmedalid kaela Ingrid Võsule, Rita Maierile, Ulvi Lutoškinile ja Tatjana Jaansonile.
​E-klassigi roolijata neljasel riputati kuldmedalid kaela Ingrid Võsule, Rita Maierile, Ulvi Lutoškinile ja Tatjana Jaansonile. Foto: Ingrid Võsu

Pärnu linnavalitsus otsustas premeerida 1600 euroga seeniorsportlasi, kes tulid esikohale maailmameistrivõistlustel.

MTÜ Pärnu Sõudeklubi sai kogusummast 1200 ja MTÜ Sõudekeskus Kalev 400 eurot.

Eesti koondis võitis Ungaris maailma suurimal sõudeveteranide regatil World Rowing Masters Regatta kümme esikohta.

Osavõtjate arvukuselt ajaloo teine regatt tõi pealinnast Budapestist edelasse jäävale Velence’i järvele üle 3500 veteranatleedi 740 spordiklubist ühtekokku 52 riigist. Arvestades, et enamik sõudjaid tegi mitu starti, arvutasid korraldajad, et võistlejaid jagus 13 000 sõudepingile. Enim osalejaid – 1030 – võistles meeste ühepaadil.

Osalemiseks pidi huviline olema vähemalt 27aastane (A-klass), ent leidus M-klassis startijaidki (89aastased ja vanemad). Enamjaolt jäi võistlejate vanus vahemikku 50–60 aastat, populaarseimaks osutus 55aastaste eaklass.

Eestlaste kontole, mõnelgi juhul kahasse muude riikide sõudjatega, kogunes märkimisväärne arv esikohti: kümme. E-klassi naiste (55aastased ja vanemad) kaheksapaadil ühendasid jõud Baltimaade sõudjad. Lätlannade ja leedulannade keskel jagus võidukas paatkonnas kohti pärnakatele Thea Miilbergile, Rita Maierile, Ingrid Võsule, Tatjana Jaansonile ja Ulvi Lutoškinile.

Jaanson, Lutoškin ja Miilberg võitsid veel koos Leedu ja Läti eakaaslastega ühendpaatkonnas 50–54aastaste oktettide seas (D-klass).

E-klassi naiste (55aastased ja vanemad) kaheksapaadil ühendasid jõud Baltimaade sõudjad. Lätlannade ja leedulannade keskel jagus võidukas paatkonnas kohti Thea Miilbergile, Rita Maierile, Ingrid Võsule, Tatjana Jaansonile ning Ulvi Lutoškinile.
E-klassi naiste (55aastased ja vanemad) kaheksapaadil ühendasid jõud Baltimaade sõudjad. Lätlannade ja leedulannade keskel jagus võidukas paatkonnas kohti Thea Miilbergile, Rita Maierile, Ingrid Võsule, Tatjana Jaansonile ning Ulvi Lutoškinile. Foto: Ulvi Lutoškin

Võsu ja Lutoškin jätkasid edulainel D-klassi roolijata neljapaatide sõiduski, kus alistasid konkurendid koostöös Riia sõudjate Line ja Antonega.

E-klassigi roolijata neljasel sepistasid võidu Võsu, Maier, Lutoškin ja Jaanson.

E-klassi segakaheksapaadil sõudis venelaste ja lätlannade paatkonnas võidukalt Tatjana Jaanson.

C-vanuserühma (43–49aastased) kaheksapaadil oli võidukas Tarte meeste kaheksapaat, mille roolija oli pärnakas Thea Miilberg.

Eesti sõudekoondise vanimate võistlejate au kuulus mitu poodiumikohta võitnud 72aastasele Juhan Paalole ja temast aasta vanemale Rein Põllustele.

Noortetreenerist veteransõudja Ulvi Lutoškin avaldas heameelt, et veteranatleetide pink on pikenenud. „Sõudeklubiga on liitunud uusi mehi. Oleksime rõõmsad, kui meid kuuleksid kunagised sõudjad, kes on kaua paadist eemal olnud ja taas soovivad proovida sõudmist. Meid saadab sportlik ja aktiivne puhkus ja näeme missioonina Eesti sõudeveteranide lippu maailmas kõrgel hoidmist,“ rääkis Lutoškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles