Eesti ainus töötav auruvedur veab nädalavahetusel taas reisijaid (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Lavassaare muuseumraudteel on 19. ja 20. oktoobril aurupäevad ning taas saab sõita kitsarööpmelisel raudteel rongiga, mida veab Eesti ainus töötav auruvedur.

«Sel sügisel täitub 123 aastat esimese kitsarööpmelise juurdeveoraudtee avamisest Eestis tollases Liivimaa kubermangus Pärnu ja Valga vahel. 101-aastaseks saab ka Eesti Raudtee. 32 aastat täitub muuseumi loomise algusest Lavassaares ning 23 aastat mittetulundusühinguna tegutsemisest. Pole küll ümmargused arvud, aga siiski oleme otsustanud tähistada neid tähtpäevi aurupäevadega,» ütles muuseumi juht Mehis Helme.

Aururong sõidab tema sõnul vastavalt laupäevasele ja pühapäevasele sügisesele (septembri) sõiduplaanile, vajadusel tehakse ka  lisareise. Töötavad kohvik ja suveniiripood ning avatud on nii sise- kui ka välisekspositsioon, kus on kindlasti ka midagi uut vaadata. Videosaalis näeb videonäitust kitsarööpmelistest aururongidest Eestis.

«Rongis on vagun soojaks köetud, jaheda ilmaga ei pea ükski rongisõitja külmetama,» lubas Helme. Täpsem info on kirjas Lavassaare muuseumraudtee veebilehel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles