Prantsuse politsei tõrjus meelt avaldavaid tuletõrjujaid veekahuritega

Copy
Tuletõrjuja Pariisi meeleavaldusel.
Tuletõrjuja Pariisi meeleavaldusel. Foto: Zumapress/Scanpix

Prantsusmaa politsei kostitas eile pisargaasi ja veekahuritega tuletõrjujaid, kes avaldasid Pariisi keskuses meelt ressursinappuse ja puuduliku ametialase tunnustuse vastu.

Meeleavaldus algas vilekoori, suitsu ja sireenide saatel lärmakalt, aga rahulikult, kuni olukord tuliseks läks ning peatänavat blokeerida üritanud pritsumehed politseinikega käsitsi kokku läksid. 

Korrakaitsjad otsustasid seepeale võtta kasutusele pisargaasi ja veekahurid. 

Veel kümned protestijad kogunesid parlamendihoone juurde, kust nad vastasseisu järel politseiga mõne tunni pärast lahkusid. 

Mõnel meeleavaldajal olid käes loosungid kirjadega, nagu «Tehke rohkem vähemaga, tere tulemast tuletõrjesse», teised aga sarjasid poliitikute väidetavat põlgust nende probleemide vastu. 

Siseministeerium teatas isoleeritud intsidentidest, mis tõid kaasa kuue inimese vahistamise ja kolme politseiniku vigastused. 

«Meie hulk väheneb, kuid me mattume väljakutsete alla. Meil palutakse teha kõike, isegi asendada kiirabi. Teatud punktist alates ei saa me lihtsalt seda enam teha,» ütles 53-aastane tuletõrjuja Mathias Gosse Prantsusmaa edelaosast.

Tuletõrjujate ametiühingud nõuavad kõrgemaid preemiaid tulekahjude kustutamise eest, et viia need vastavusse politseinike boonustega. 

Pritsumehed nimetasid meeleavaldust edukaks, nimetades osalejate arvuks 7000 kuni 10 000. Pariisi politsei hinnangul oli neid 7400. 

Kutselised tuletõrjujad esindavad vaid 16 protsenti Prantsusmaa ühtekokku 247 000 pritsumehest, kellest enamik on vabatahtlikud. 

Oma meeleavaldusele said tuletõrjujad toetust arstidelt, õdedelt ja kiirabitöötajailt, kes samuti pole rahul puudujääkidega oma töövaldkonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles