Avageimi kaotanud Pärnu võrkpallurid ei andnud järgmises kolmes lätlastele sõnaõigust

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu alistas 3:1 Jelgava.
Pärnu alistas 3:1 Jelgava. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi alistas Credit24 meistriliigas 3:1 Jelgava.

Ehkki koduses spordihallis pallinud pärnakad kaotasid avageimi 21:25, näitasid nad teises selgelt paremat minekut: geimi keskel juhtisid suvepealinlased 16:8 ja fännide marulisel toetusel võitsid 25:14. 

Teise geimi edu kandus kolmandassegi, kui tänu Taavet Leppiku, Mhait Martin Pooli ja Kristaps Platacsi blokkidele sai Pärnu 8:2 edumaa. Seejuures oli Leppikul koos 15 silma. Vastaseid ei lastudki enam ohtlikult lähedale ja geimivõit tuli seisuga 25:18.

Ilma Tony Tammiksaare ja Siim Ennemuistita pallinud suvepealinlased läksid neljandas geimis 15:8 juhtima, ent pärast seda teenisid lõunanaabrid neli silma järjest. See ei meeldinud Pärnu peatreenerile Avo Keelele, kes kiiresti aja maha võttis. Pärast mõttepausi suutsid lätlased tabloole manada 18:18. Otsustavatel ehk mängumeeste punktidel olid kindlamad pärnakad, kes 25:22 geimivõiduga tüürisid mängu võidusadamasse.

Leppik tõi üleplatsimehena 26 silma (+15), kui lõi maha üle poole rünnakutest (51%). Platacs lisas 13 (+10) ja Robert Poole üheksa (+5) punkti.

Pärnakate protsent oli parem nii rünnakul (42 vs. 38) kui vastuvõtul (55 vs. 44). Keele hoolealused lõid kuus ässa (Mattias Rahuoja neist kaks) ja vastased ei ühtegi. Blokipunktid võitis Pärnu 13:9 (Pool ja Leppik neli).

Eesti meistermeeskonnale oli see hooaja teine võit, mis tõstis nad tabelis neljandaks. Avavoorus alistas Pärnu Limbaži 3:1, ent seejärel kaotas nii Jekabpilsile (2:3) kui Saaremaale (0:3).

Juba homme madistavad pärnakad kodusaalis Riia tehnikaülikooli meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles