Galerii: uue kunsti muuseumis avati kolm näitust

Copy

Sel nädalavahetusel avati Pärnu uue kunsti muuseumis Eesti akvrellistide ühenduse, Eesti arhitektide liidu ja tekstiilikunstik Ljudmilla Swarczewskaja näitus.

Eesti akvarellistide ühendus pani uue kunsti muuseumis avatud näitusega “Akvarelli petlik kergus” punkti 2019. aastale.

Kuraatorite Mari Roosvaldi, Marje Üksine ja Kerstin Rei ­kutsel osalevad aastanäitusel kunstnikud, kellele akvarell on põhitehnika, kui needki, kellele see on olnud paeluv väljendusvahend muu ala kõrval.

Isikupäraste stiilide skaala on lai, väljapanekust õhkub vabadust ja improvisatsioonilisust. Aastanäitus uurib akvarellimaali tehnikat tänapäevasest vaatenurgast ja kunsti kontekstis.

Näitusel osalevad Illimar Paul, Marje Üksine, Tuulikki Tolli, Mariann Hakk-Eve, Tiiu Pallo-Vaik, Siiri Tall, Tiia Elken, Mari Roosvalt, Merje Rääbis, Marju Bormeister, Kadri Bormeister, Eve Viidalepp, Külli Tael, Rein Mägar, Sergei Minin, Krista Laos, Mall Paris, Kerstin Rei, Eleny Kasemets, Tiina Tammetalu, Marko Mäetamm, Lea Malin, Agne Kuusing-Soome, Takinava, Liisa Kruusmägi, Epp Viires, Naima Neidre, Kärt Karjatse, Maria-Kristiina Ulas, Eero Ijavoinen, Anneliis Vabul, Tuuli Puhvel , Virve Albri, Eve Ermann , Tiiu Übi, Elize Hiiop, Pille Laub, Mall Mets.

Tekstiilikunstnik Swarczewskaja esitleb oma väljapanekul gobelääne ja vaipu. Näituse pealkiri “Piiramatu silmapiir” lähtub tema soolonäitusest, mis läinud aastavahetuse aegu, detsembris-jaanuaris rippus Itaalias Perugias SCD Textile & Arti galeriis.

Samuti saab Pärnu uue kunsti muuseumis kaeda Eesti arhitektide liidu näitust “Liginull”, mis tegeleb kliima soojenemise probleemidega ruumi vaatevinklist. Nii on väljapanekut uudistama oodatud kõik ruumi- ja keskkonnahuvilised.

Miks on eestlase keskmine jalajälg kolm korda suurem kui lätlasel ja rootslasel ning oleme kogu maailmas esikümnes? ­Mida Eestis praegu tehakse, et jalajälge vähendada, ja kas sellest piisab? Mida peale selle või selle asemel tuleks teha, et meie jalajälg päriselt kahanema hakkaks? Need on väike osa küsimustest, mille näitus esitab ja millele jõudumööda vastab.

Kuraatorid on Eik Hermann, Mihkel Tüür ja Rene Valner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles