Sadama korvpallimeeskond alistas põnevuslahingus Tartu ülikooli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam võitis kodusaalis Tartut.
Pärnu Sadam võitis kodusaalis Tartut. Foto: Karoliine Aus

Pärnu Sadama korvpallimeeskond teenis Eesti-Läti ühisliigas kahe kaotuse kõrvale kolmanda võidu, olles kodusaalis 85:77 üle Tartu ülikooli meeskonnast.

Pärnu eest jooksid algrivistuses platsile Siim-Markus Post, Märt Rosenthal, Jeremiah Paige, Lauris Blaus ja Karl-Martin Kask. Matš algas vägevalt, kui pärnakad läksid viie minutiga 12:4 juhtima. Siis ärkas Tartu, kes vastas 14:2 spurdiga. Esimese perioodi võitsid siiski Heiko Rannula hoolealused 24:21.

Teisel veerandajal jätkus tasavägine lahing, ent eduka poolaja lõpuga käristasid pärnakad vahe kümne punktini (47:37). Suurt rolli mängis kapten Rannar Raap, kes pealtpanekuga tõmbas arvuka publiku käima ja tõi kuue minutiga eksimatult üheksa silma.

Teise poolaja alguses sulas suvepealinlaste edu kui esimene lumi. Nelja minutiga ei saadud ühtki punkti, samal ajal kui Tartu kogus kaheksa silma. Ohu märk oli resultatiivseimana 13 silma toonud Blausi neljas viga. Ehkki Priit Vene juhendatavad pääsesid vahepeal ette, juhtisid enne otsustavat kümmet minutit pärnakad 62:57. Seda tänu Sten Saaremäeli kahele kolmesele.

Viimase veerandi alguses tabas Läti vanameister, Pärnus prooviperioodil Ernests Kalve kaks üliolulist kaugviset ja pärnakad said pisut kergemini hingata, sest eduseis oli taas kümme silma (70:60). Sellega e saanud sotid veel selgeks, sest tartlased tulid kolm minutit enne mängu kahe punkti kaugusele. Siis sattus hoogu Paige, kes lühikese ajaga viskas seitse silma ja tüüris Pärnu võidusadamasse.

Kohalikku klubi vedasid leegionärid: Blaus tõi 17 ja Paige ja Kalve 16 punkti. Mängujuht Post flirtis kaksikduubliga, kui kogus kümme punkti ja kaheksa resultatiivset söötu. Tartu eest tegi vägeva mängu Adomas Drungilas, kelle arvele jäi 21 punkti ja 17 lauapalli.

Pärnu peab järgmise matši laupäeval, kui kodusaalis võõrustatakse BK Ogret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles