Briti «must lesk» peab kohtus tõestama, et ei tapnud meest 1,5 miljoni naela pärast

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Ganna Ziuzina töötas enne tulevase abikaasaga kohtumist postitantsijana. Pilt on illustreeriv.
Ganna Ziuzina töötas enne tulevase abikaasaga kohtumist postitantsijana. Pilt on illustreeriv. Foto: LOIC VENANCE/AFP/Scanpix

Endisest postitantsijast «musta leske» süüdistatakse abikaasa tapmises. Mehe lähedased on kindlad, et naine soovis 1,5 miljoni naela suurusele varandusele lihtsalt küüned taha saada.

Ganna Ziuzina, kes võttis hiljuti endale nimeks Julianne Moore, astub järgmisel kuul Suurbritannias tsiviilkohtu ette. Naise endise abikaasa Barry Pringi pere süüdistab teda mehe surma kavandamises, kirjutab The Mirror. 

«Musta lese» hüüdnime saanud Ganna Ziuzinal tuleb kohtu ees vastata süüdistusele, mille järgi korraldas naine Ukrainas oma abikaasa Barry Pringi tapmise, et pärida 1,5 miljoni naela suurune varandus.

Vaata pilte Ziuzinast ja Pringist siit. 

Saatuslik pulma-aastapäev

47-aastane Barry Pring kohtus 28-aastase ukrainlanna Gannaga populaarse interneti kohtingulehe kaudu. Paar abiellus 2007. aastal Kiievis. 

IT-ettevõtja Pring ja endine postitantsija Ziuzina tähistasid 2008. aasta 16. veebruaril Ukraina pealinnast paarikümne kilomeetri kaugusel Mila külas oma pulma-aastapäeva, kui mehele sõitis otsa teel kihutanud auto.  

Hukkunud ärimehe vend Shaughan Pring ja ema Irene Pring kirjutasid kohtule esitatud dokumentides: «See on väide, et hukkunu tapeti tahtlikult ja teadlikult ning (Ziuzina) osales tapmises seda kavandades.»

Kohtule esitatud dokumentides leidus veel süüdistusi: «(Ziuzina) kavandas mõrva, kaasates sellesse veel teise inimese või inimesed, kelle isik on veel teadmata.»

Perekonna väitel abiellus Ziuzina Pringiga vaid raha pärast, kasutades Pringi lihtsalt oma huvides ära. Pringi pere hinnangul põhjustas Ziuzina mehe surma, et temast vabaneda ja saada mehe varandus endale.

«On tõenäoline, et vastasel juhul oleks abielu varsti ka lõppenud,» seisis pere esitatud dokumentides. 

Ziuzina eitas kõiki süüdistusi ning väitis, et Pringi perekonnal puudusid tegelikult suuremad teadmised nende abielust. Ziuzina sõnul ei käinud tema ämm isegi nende pulmas. 

Kohtutoimikute järgi ütles Ziuzina, et tema abikaasa oli «haritud, läbinägelik ja kogenud mees, kes suutis suurepäraselt ise aru saada, kas naine abiellus temaga raha pärast või armastusest ja kiindumusest». 

Samuti lükkas naine ümber väite, nagu oleks nende abielu olnud lõppemas. 

Ziuzina ütles, et tema abikaasal oli enne surma olnud väga meeldiv õhtu ning nad ootasid väga lähenevat suusapuhkust Colorados. Kohtule antud tunnistusest võib lugeda: «Lahkunu tuli Kiievisse eesmärgiga tähistada Ziuzina sünnipäeva, valentinipäeva ja nende esimest pulma-aastapäeva.»

Ziuzina kaitsja John Cabot kinnitas, et naine annab eelseisval kohtuprotsessil ka ütlusi, kus teda muuhulgas ristküsitletakse. 

Ziuzinat hakati «mustaks leseks» hüüdma pärast 2017. aastat, mil üks Briti koroner otsutas, et Pringi surm polnud õnnetus. 

Ziuzina pöördus seejärel kohtusse ning kaheksa nädalat hiljem otsustas ülemkohus, et Pring hukkus traagilises liiklusõnnetuses, mitte ei tapetud tahtlikult. 

Ka Ukraina võimude poolt taas avatud juhtumi uurimises on oodata politsei kinnitust, et tegemist oli ikkagi õnnetuse, mitte mõrvaga. Sellest hoolimata on Pringi pere jätkuvalt kindel, et Ziuzina on mehe surma taga. 

Mis siis juhtus? 

Pringi surma registreeris esmalt Ukraina politsei liiklusõnnetusena, kuid hiljem hakati seda uurima ettekavatsetud mõrvana.  

Politseiülem Marsh ütles eelmisel kuul toimunud eelistungil, et Pringi surma asjaolud on väga vastuolulised, mistõttu soovibki hukkunu pere selgitada välja Ziuzina seotuse juhtunuga. 

«Neil puudub otsene tõend, mis viitaks, et Moore (Ziuzina) suhtles Barry Pringile otsa sõitnud autojuhiga. Kogu juhtum tugineb järeldustel,» lsas Marsh. 

«Musta lese» valeütlused

Kohtuniku sõnul on üks peamisi küsimusi perekonna hagis, et Ziuzina andis pärast õnnetust oma liikumistega seoses valeütlusi.

Selle asemel, et sõita tagasi paari Kiievis asunud korterisse, nagu naine väitis, reisis ta tegelikult Shpitki linna, kus «kohtus õnnetuse põhjustanud autojuhiga». 

Politseiülem Marsh viitas siinkohal Ukraina prokuröri 2012. aastal saadetud üsna avameelsele kirjale, mille kohaselt andis Ziuzina kohtueelsel uurimisel valeütlusi. 

Prokurör kirjutas toona: «Kohe pärast kuritööd teatas Ganna, et tundis end halvasti ja pöördus 17. veebruaril 2008. aastal kella 2.00 ajal otse koju. Tegelikult külastas aga naine teadmata põhjusel 17. veebruaril 2008. aastal ajavahemikus 3.00–5.00 hoopis Shpitki küla.».

Ziuzina eitas külas käimist. 

Perekonna hagist selgub ka, et Pring oli õnnetuse hetkel «purjus ja segaduses», sest oli suure maantee ääres asuvas Kozachoki restoranis õhtusöögi kõrvale alkoholi tarvitanud. 

Restoranist lahkudes jäi aga mees maanteel 90 km/h kihutanud auto alla. 

Esialgses raportis seisis, et mehe alla ajanud sõiduk ei pidurdanud õnnetusele eelnevalt ja ajal. 

«Sellest võib järeldada, et mootorsõidukiga sõideti tahtlikult teepervel suure kiirusega ja sellega sõideti tahtlikult hukkunule otsa,» seisis prokuröri kirjas. 

Pringile sõideti otsa taksoks maskeerunud Volkswagen Jettaga, mis oli varem Kiievis ühe maja eest ärandatud. 

Prokuröri hinnangul teadis aga autot juhtinud inimene täpselt, et ohver otsib taksot. 

Ziuzina, kes helistas väidetavalt vahetult enne õnnetust taksofirmasse, eitab igasugust seotust õnnetusega. 

Naise sõnul jõid nad abikaasaga tol õhtul kahe peale umbes liitri viina, mille tagajärjel hakkas Pringil halb ning ta tahtis koju minna ning otsis «mustlastaksosid», mis on taksoteenust osutavad eraautod. 

Naise kinnitusel jäigi mees auto alla, kui proovis ühele «mustlastaksole» läheneda.

Kuna Pringil lapsi ega testamenti ei olnud, siis pärib Briti õigussüsteemi kohaselt kogu tema vara lesk. 

Ziuzina elab nüüd Marbellas koos 48-aastase Briti kodaniku Ivan Listeriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles