Mida kuulsam sööklakett, seda vähem ta eestlasi usaldab (7)

Copy
Jüri Mõis kirjutab esimese Tallinna McDonald’si avamispeol külalisteraamatusse sissekannet. Tänaseks vast kõigile tuttavast rasvalõhnalisest miljööst ei puudunud 1995. aastal šampanja, tort, pintsakud ja lipsud.
Jüri Mõis kirjutab esimese Tallinna McDonald’si avamispeol külalisteraamatusse sissekannet. Tänaseks vast kõigile tuttavast rasvalõhnalisest miljööst ei puudunud 1995. aastal šampanja, tort, pintsakud ja lipsud. Foto: Peeter Langovits

Pikalt kõlanud kuulujuttude lõpetuseks jõuab sellel aastal Eestisse kaks maailmakuulsat frantsiisi: KFC ja Burger King. Tuntud brändi ei saa turule tuua niisama, sest mida kuulsam nimi, seda rangemad on frantsiisilepingu tingimused.

1995. aasta aprillis kogunesid prominendid ja ajakirjanikud Tallinna vanalinna Viru tänavale, et avada pidulikult tordi ja šampusega Eesti esimene McDonald’si restoran. Tavaline hamburger maksis toona 9 krooni, juustuburgeri eest tuli välja käia 11 krooni. «Ma mäletan, et tookord oli avamise ümber kõige suurem tants see, kuidas üks härra sai Viru tänava maja õigusvastase võõrandamise korras endale ja üüris selle McDonald’sile edasi. Keegi veel rääkis, et see McDondald’s ei ole õige koht ja me peaksime vaatama, et Viru tänaval oleksid ikka korralikud asutused,» meenutas avamispeol olnud Jüri Mõis. Toona ennustati optimistlikult, et esimesel tööpäeval, 29. aprillil teenindatakse kuni 20 000 klienti.

Nüüd, ligi veerand sajandist hiljem avatakse sel aastal Tallinnas McDonald’si suurim üleilmne konkurent Burger King. Viimase tulekust on sosistatud juba pikalt ning sahinad läksid valjemaks, kui Tallink avas esimese restorani laeval. Küsimusele, miks otsustati just nüüd mandrile tulla, vastas ettevõtte juht Paavo Nõgene saladuslikult, et iga asi juhtub siis, kui ta juhtuma peab.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles