Galerii: kaitseliitlased harjutasid Eesti-Läti piiril toimunud suurõppusel liitlaste vastvõtmist

Meelis Kalme
Copy

Lääne maakaitseringkonna kaitseliitlased harjutasid laupäevast eile pärastlõunani Iklas saabuvate liitlaste vastuvõtmist ja toetamist. Ühes kaitseväega osaleti harjutusel Tractable, mille käigus rajati Iklasse kontrollläbilaskepunkt ja julgestati piiriala.

Ikla õppusel osalesid kaitseliitlased kogu Lääne maakaitseringkonnast ehk Saaremaa, Lääne ja Pärnumaa maleva liikmed. Koostöös kaitseväega treeniti rutiinset tegevust ja mängiti kogu õppuse kestel läbi vahejuhtumeid, mis hõlmasid näiteks rahulolematuid turiste ja ärritunud protestijaid. 

Oktoobri lõpust novembri alguseni vältav harjutus Tractable toimub Eestis esimest korda. Tavapärasest liitlaste rotatsioonist erineb see harjutus logistilise operatsiooni mahu ja keerukuse poolest. Harjutus tugevdab kõigi osalejate – liitlaste, kaitseväe ja Kaitseliidu üksuste – võimekust kriisiolukorras tegutsemiseks.

Harjutuse käigus jõuab Eestisse ligikaudu 200 ühikut masinaid ja 800 sõdurit, kes vahetavad välja siin paikneva liitlaste lahingugrupi Ühendkuningriigi kontingendi, kuninga husaaride üksuse vahetab välja Eestisse saabuv kuninganna husaaride üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles