80 000 eurot ootab kulutamisettepanekuid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Viimati sai kaasavast eelarvest toetust Raba 5 ekstreemspordikeskus.
Viimati sai kaasavast eelarvest toetust Raba 5 ekstreemspordikeskus. Foto: Teele Mustallikas

Pärnu linnavalitsus ootab ettepanekuid, mida teha kaasavaks eelarveks eraldatud 80 000 euroga. Ideed peavad olema linnaelanike huvides ja investeeringu abil rajatav avalikult kasutatav.

Ettepanekuid võivad teha nii tavalised inimesed kui ettevõtted-ühingud ja seda nii üksi kui kambakesi. Mõtted tuleb esitada veebikeskkonnas Volis, kuhu pääseb Pärnu linna kodulehelt. Esildisse tuleb märkida muu hulgas objekti eesmärk ja olulisus ehk millise kogukonna probleemi lahendab või millise uue võimaluse loob, lisaks hinnanguline maksumus ja info omarahastuse ja kaasrahastajate kohta. Suureks abiks on koos hinnapakkumisega kavandki, sest selle põhjal saab paremini hinnata ettepaneku teostatavust.

Ettepanekuid hindab linnavalitsuse komisjon, lähtudes nende olulisusest Pärnu linnale, teostatavusest 12 kuu jooksul, kestlikkusest ja muudest kriteeriumidest. Komisjonil on õigus sarnaseid ettepanekuid liita ja paluda ideed täpsustada.

Väljavalitud ideed pannakse hääletusele Volises. Hääeltusel saab end identifitseerides osaleda iga vähemalt 16aastane Pärnu omavalitsuse elanik.

Ellu viiakse üks või mitu enim hääli saanud ideed, mis mahuvad 80 000 euro piiresse.

Viimati oli võimalus kaasava eelarve projektis osaleda 2017. aastal. Kaasava eelarve abil on Pärnus rajatud Raba 5 ekstreemspordikeskus, pumptrack ja Pärnu jõe tervisepark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles