Väikekoolide õpilased laulsid Pärnu-Jaagupis võistu 

Copy
69 särasilmset poissi-tüdrukut Pärnumaa väikekoolidest võtsid lauldes mõõtu “Väikese koolicanto” festivalil.
69 särasilmset poissi-tüdrukut Pärnumaa väikekoolidest võtsid lauldes mõõtu “Väikese koolicanto” festivalil. Foto: Elena Mägi

Pärnu-Jaagupi põhikoolis oli teisipäeva hommikul siginat-saginat tavapärasest rohkem, sest algas Pärnu maakonna väiksemate koolide 1.–5. klasside laste laulufestival “Väike koolicanto 2019”.

Kohale oli sõitnud noori lauljaid 16 koolist: Arest, Audrust, Juurikarult, Jõõprest, Lindilt, Metsapoolelt, Paikuselt, Pärnjõelt, Saugast, Surjust, Tootsist, Torist, Kilingi-Nõmmest, Sindist, Vändrast ja Pärnu-Jaagupist. Kokku astus festivalil lavale 69 särasilmset poissi-tüdrukut, keda 16 juhendab õpetajat.

Iga kool oli ette valmistanud kaks numbrit. Kokku oli lepitud vanuserühmade suhtes: 1. klassi solistid ja ansamblid, 2.–3. klassi solistid ja ansamblid, 4.–5. klassi solistid ja ansamblid ning segaansamblid 1.–5. klassini.

Noori lauljaid hindas žürii koosseisus Eva Taul (Pärnu-Jaagupi muusikakooli klaveri- ja lauluõpetaja), Kersti Aas (Pärnu Ülejõe põhikooli kitarriõpetaja ja harrastuslaulja) ja Kaspar Sume (Pärnu-Jaagupi muusikakooli klaveri- ja lauluõpilane). Žürii liikmed ilmestasid toredat muusikapidu oma esinemisega.

Lauljaid helindas Pärnu-Jaagupi põhikooli 9. klassi noormees Ayron Mägi rütmimuusika õpetaja Kevin Kanguri juhendusel.

Žürii tõstis esimeste klasside seast esile Vändra gümnaasiumi „pidžaamaballitajad“ ja Paikuse põhikooli ansambli.

Solistidest jäi silma vahva kostüümi ja särtsaka lauluga Rebeka Raik Pärnjõelt.

2.–3. klasside ansamblite seast kerkis esile Jõõpre kooli duett Leneli Lasn – Birgit Rehe oma imelise esinemisega. Sama vanuserühma solistidest märkis žürii ära Alenna Juhkamsoo Kilingi-Nõmmest, Arabella Soosaare Saugast ja Katre Klemmeri Tootsist. Žürii kiituse vapruse eest pälvis Meeri-Helmi Jantson Lindilt, teda saatis kitarril isa Jaanus Jantson.

4.–5. klasside solistidest jäid žüriile kõrva Grete Reinsalu Sindist ja Lisandra Mäe Tootsist. Kiidusõnu pälvis Eliise Ellik Saugast, tema laulis ja saatis end ukulelel. Tulevikulootuse tiitli said Pert Nikolajev Vändrast ja Andri Kingisepp Pärnu-Jaagupist.

1.–5. klassi ansamblitest jäi enim kõlama Juurikaru põhikooli ansambel.

Festivali lemmik nii žürii kui publiku arvates oli vahva koosseisu, kihvti esituse ja lavastusega Surju põhikooli ansambel ja parima solisti tiitli teenis üksmeelselt Surju noormees Robin Mittenbritt.

Pärast kontserti maitsti torti. 

Õpilaste festivaliks ettevalmistamisse andsid suure panuse juhendajad Mare Tallo, Marje Tilk, Airi Allvee, Kalli Rõõmusaare, Tiia Tamm, Ellen Kupar, Grünet Trumsi, Anne Paiste, Virge Lind, Ester Murrand, Tiina Männik, Tiia Hermann, Anne Rätsep ja Triin Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles