Pärnu korvpallimeeskond naaseb 400 kilomeetri kauguselt napi kaotusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Siim-Markus Post (esiplaani) kogus üleplatsimehena 24 silma.
Siim-Markus Post (esiplaani) kogus üleplatsimehena 24 silma. Foto: Lilli Tölp

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas Eesti-Läti ühisliigas võõral väljakul BK Liepājale 86:90.

Hooaega kolme võidu ja nelja kaotusega alustanud Pärnu eest jooksid algrivistuses platsile Siim-Markus Post, Sten Saaremäel, Märt Rosenthal, Lauris Blaus ja Karl-Martin Kask. 

Heiko Rannula juhendatava tiimi vahetuspingil oli ainult neli meest: Rannar Raap, Kaspar Lootus, Norman Rüütsalu ja Jeremiah Paige. Kümnendat liiget, äsja suvepealinna klubiga liitunud lätlast Ivars Žvigursit alaliidu kodulehelt Pärnu nimekirjast veel ei leia. 

Enne matši 15 satsi seas üheksandat kohta hoidnud Pärnu kaotas avaveerandi 11. asetusega Liepāja vastu 19:21 ja poolajaks paisus kaotusseis viiepunktiliseks (39:44).

Teise poolaja algus läks mullusel Eesti pronksitiimil lörri, kui vastased tegid kahe minutiga 12:2 spurdi. Mullu Liepāja vastu mõlemad matšid võitnud Pärnu oli enne otsustavat veerandaega 12 punktiga taga (60:72).

Ehkki viimasel veerandajal püsis vahe kümne punkti ligi, jõudsid pärnakad Posti viiendast tabavast kolmesest 66 sekundit enne matši lõppu nelja punkti kaugusele. Järgmisel rünnakul vastasid lätlased "hullu" kaugviskega, mis sopsas pea kümnelt meetrilt. Viimastel rünnakutel tegid pärnakad vastastele vigu ja lootsid, et nad eksivad vabaviskejoonelt, ent tulutult. Lätlased kirjutasid tabelisse kolmanda võidu, tõustes selles arvestuses Pärnuga ühele pulgale.

Sadama suurim skoorija oli Post, kes kogus 24 punkti ja kaheksa resultatiivset söötu. Blaus lisas 18 silma ja kümme lauapalli. Paige'i arvele jäi 16 ja Rosenthalile 12 punkti. Lätlaste resultatiivseim oli 22 punktiga Rihards Kuksiks.

Pärnu järgmine matš toimub kodusaalis, kui laupäeval võõrustatakse Jūrmalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles